O fi din cauza vremii schimbătoare(era să zic traseiste) sau a revenirii la serviciu a lui Mihnea Boerescu? O fi din cauza noului boss de la PNL sau… dacă a lipsit Marian Mina au avut curaj să glăsuiască?

Dacă faci „opoziţie” doar de dragul sau mai degrabă de frica şefului, chiar n-are sens şi nici nu impresionează. Amuză şi, la un moment dat, enervează, pentru că este timp irosit. Şi pentru unii şi pentru ceilalţi, dar mai ales pentru giurgiuvenii de rând.

Azi, la şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Giurgiu, câteva zeci de minute adunate de la anumite dezbateri pe proiectele de hotărâre au fost pur şi simplu irosite. Unii au vorbit ca să se audă, alţii ca să aibă un raporţel cât de mic pentru a-i oferi celui „de sus”. Vă demonstrez imediat:

De pildă, Boerescu, acest fiu „rătăcitor” al Consiliului Judeţean Giurgiu, azi iar ne-a făcut pe toţi să oftăm epuizaţi.

Acum, fără mişto, cum altfel să-i spunem, având în vedere că n-a mai dat pe la şedinţele CJ şi nici pe la comisiile de specialitate adiacente de câteva luni bune?

Vine el odihnit ca să ridice aceleaşi veşnice „probleme” ce primesc aceleaşi veşnice răspunsuri: să fie scoase de ordinea de zi (nevotată) nişte proiecte, să fie trimise materialele complete(doamne fereşte!) la comisii, deşi comisia cu pricina este în sine o etapă din întocmirea materialelor respective, şi aşa mai departe. În principiu, Mihnea vine cu un fel de nouă deviză a PNL Giurgiu(?)-n dinţi: să fim contra ca să nu fim pentru…

Gavrilă îşi dă cu podu’ peste dreptu’

Dar măcar liberalul Boerescu e cât de cât consecvent şi ştie să citească. Comparativ cu PNL-istul Dumitru Gavrilă căruia îi spunem „bună dimineaţaaaa!”.

Pac, Pac! Cum se mai aşează apele în PNL Giurgiu, cum glăsuieşte şi ‘mnealui ca să fie auzit. ‘Mnealui care, din păcate pentru experienţa acumulată, se pare că, totuşi, nu are răbdare să cuprindă proiectele de hotărâre în integralitatea lor.

Numai că, aşa cum începe tare şi-n forţă, la fel de moale şi-n şoaptă se opreşte din glăsuit.

La primul punct privind alocarea a 80.000 de lei Primăriei Bucşani pentru un studiu de fezabilitate, după demolarea unui pod în comuna respectivă, Gavrilă a sărit ca ars: că-n cererea făcută de unitatea administrativ-teritorială menţionată scrie clar că banii sunt doar pentru SF(studiul de fezabilitate). Ce de bănet pentru atâta lucru…

Secretarul Florian Dinu s-a dus personal la locul fostului vicepreşedinte şi i-a arătat „minunea”:

 

Domnule Gavrilă, poate aţi citit proiectele de hotărâre de la vreo extraordinară a Consiliului Judeţean din alt… judeţ. Dumnezeu ştie!

În fine, pe acest punct au fost şi cele mai aprige şi-ndelungate dezbateri. Liberalii s-au arătat „drepţi” precum săgeata din siglă şi au spus că nu ar fi normal să dăm atâţi bani fără nu ştiu ce devize… (nu de alta, dar Pătrăşescu a fost prietenul lui Beianu, probabil că nu şi al lui Anton?)Li s-a explicat şi arătat că cererea, documentaţia, mă rog, este făcută în baza unui aviz al Inspectoratului de Stat în construcţii, dar ei păreau setaţi.

Vai, dar ce preocupare pentru binele nostru, al tuturor! Numai că, atunci când eraţi la putere, prin şefii voştri, şi aţi dat milioane fără număr, fără număr, pentru, iertaţi!, biserici, n-aţi mai cerut nicio expertiză, devize şi aşa mai departe! Vorba unei tanti care… mai scrie chestiuţe din când în când, când nu stă la cafele: „nu mai pot cu ipocrizia asta!”.

Apoi, tot Boerescu, aproape de finalul dezbaterilor, o trosneşte: „să nu se înţeleagă că ne opunem, propunerea e să finanţăm mai întâi doar studiul de fezabilitate şi vedem apoi”. Nu că s-a înţeles, chiar aşa a fost. Consilierii PNL au votat împotriva proiectului de hotărâre privind podul avariat de peste Neajlov. Bravos!

Dar cel mai savuros moment a fost, fără îndoială, acela în care acelaşi „fiu rătăcitor” al CJ Giurgiu i-a certat pe responsabili că nu primeşte documentaţia completă la şedinţele comisiei de specialitate din care face parte.

Sărindu-i muştarul, colegul său de comisie Bogdan Bratu exclamă: „Problema este că nu ne onoraţi cu prezenţa nici la comisii, domnule Boerescu. Din 10 şedinţe, nu ştiu dacă aţi fost la două!”.

Acum înţelegeţi că restul e istorie?!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.