Vicepreşedinte al Senatului giurgiuveanul Niculae Bădălău a participat, marţi, 9 mai, la o întâlnire cu delegaţia Comisiei pentru Afaceri Externe a Conferinţei Consultative Politice a Poporului Chinez (CCPPC).

Comisia a fost condusă de Pan Yunhe, preşedintele Comisiei. La eveniment a fost prezent, de asemenea, E.S. Xu Feihong, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România.
Senatorul giurgiuvean notează pe pagina sa de Facebook: „În cadrul discuțiilor, ambele părţi au apreciat rezultatele fructuoase și substanțiale ale relaţiilor bilaterale, în cadrul tradiţionalei prietenii care leagă cele două popoare, dialogul politic fiind întemeiat pe Parteneriatul Amplu de Prietenie şi Cooperare – obiectiv înscris în Programul de guvernare. În acelaşi timp, ambele părţi au remarcat necesitatea consolidării coordonării și cooperării bilaterale dintre România și China”.

La rândul său, președintele Comisiei pentru afaceri externe a Conferinţei Consultative Politice a Poporului Chinez, Pan Yunhe, a remarcat interesul manifestat de cele două state, precum și dorința de promovare, pe baza eforturilor comune, a colaborării pragmatice din diferite domenii, bazate pe relația istorică de prietenie, suport și sprijin reciproc dintre România și China, subliniind continuitatea și dezvoltarea contactelor la nivel înalt dintre cele două state, dar și dezvoltarea schimburilor comerciale, în creștere anul acesta.

În încheierea întrevederii, interlocutorii au convenit asupra continuării identificării de noi mecanisme de cooperare între România și R.P.Chineză, apreciind potențialul mare existent de dezvoltare a schimburilor dintre cele două state, în domenii precum cel politic, economic, cultural, tehnologic și al educației etc., se arată pe site-ul Senatului României.

Mai multe imagini de la eveniment, AICI: https://www.facebook.com/niculae.badalau/posts/454763714868196?notif_t=close_friend_activity&notif_id=1494326619610311

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.