Dintotdeauna, în orice fel de campanie electorală sau în afara acestora, social-democraţii, iar cei giurgiuveni n-au făcut excepţie, s-au limitat la a le vorbi oamenilor despre proiecte, despre realizări, despre ce se poate face în judeţ şi mai puţin atacuri la adresa contracandidaţilor. 

De departe, cea mai urâtă campanie electorală a fost- din partea PNL- mai exact, la localele de anul trecut. Vorbim despre o adevărată reţea de instigatori, folosind conturi false, pe Facebook, care a pornit jihadul anti-PSD şi anti orice era apropiat de PSD. Vă amintiţi de mesajele mai mult decât agresive, ameninţările, jignirile inclusiv la adresa membrilor familiilor candidaţilor, dar şi la adresa jurnaliştilor care nu erau cu „ai lor”.

Evident că tehnica aceasta nu a fost una de succes, deci au suferit- şi la nivel naţional, dar mai ales local- un eşec usturător. În anumite zone ale judeţului, unii recidivează. De fapt, n-au încetat vreodată. La Bolintin, s-a ajuns deja mult prea departe. Ciprian Marica, tânăr consilier judeţean, apropiat de familia senatorului Niculae Bădălău, a fost, recent, atacat în cel mai josnic mod cu putinţă, de pe un cont fals pe Facebook, tipic „gherilei extremiştilor”.

Pe un grup public denumit „Bolintineni”- cel mai probabil administrat de un grup de tineri din Bolintin Vale-, pe care sunt postate doar materiale anti-PSD, cu nişte comentarii greu de reprodus, a apărut în această dimineaţă o postare „dedicată” lui Ciprian Marica. Cred că nici la localele din 2016 nu ne-a fost dat să vedem aşa ceva. Postacul, cont fals, face nişte acuzaţii incredibile, complet neadevărate- evident, dar care îi vor aduce, cel mai probabil, repercusiuni pe măsură.

 

Mama lui Ciprian Marica a aflat despre vorbele domnului respectiv şi, în mod firesc, la fel ca toţi membrii familiei Marica- respectată în comunitate, familie care şi-a văzut mereu de treabă- este foarte afectată. În primul rând, pentru că acea crimă de care vorbeşte contul fals a fost de fapt o dramă în familie, fratele ei murind de meningită la vârsta de 16 ani. Bunica lui Ciprian a suferit, în urmă cu câţiva ani, un atac cerebral şi pot apărea oricând complicaţii. Cum să conceapă bătrâna să apară „în lume” asemenea minciuni, mizerii? Cum poate cineva să lanseze aşa ceva, fie şi pe Facebook, fie şi de pe un cont fals?

Şi toate acestea doar pentru că Marica este apropiat al familiei senatorului Niculae Bădălău care, la rândul său, a suportat- alături de ai săi- soţie, copii- jigniri şi acuzaţii care s-au dovedit a fi nu doar nefondate, ci mai cu seamă mizerabile.

Oamenii din zonă spun că această grupare anti-Bădălău din Bolintin a „turbat” de când lucrurile au intrat în zonă pe un făgaş normal. Sunt investiţii, sunt realizări, se lucrează, în sfârşit la Drumul Judeţean 601- datorită unei echipe care a promis că va face treabă bună şi care se ţine de cuvânt.

De altfel, aşa este în tot judeţul. Dar asta, pentru ei, nu e de bine…

Lucrurile nu trebuie să rămână aşa! Şi nu vor rămâne. „Am luat deja legătura cu reprezentanţi ai DIICOT pentru fraudă informatică. Ăsta este un fel de război de gherilă informatică. Voi afla cine este în spatele contului şi va răspunde pentru ce a scris. Familia mea este afectată, mama şi-a pierdut fratele pe când acesta avea 16 ani, a murit de meningită… Mama va face plânge împreună cu mine! Nu e normal să lăsăm aşa ceva fără să fie făcută dreptate!”, ne-a spus Ciprian Marica.

Inclusiv îndemnul din finalul postării: „citeşte, crede şi nu da like. Danger(pericol, n.r.)” îţi dă fiori pe şira spinării şi te pune pe gânduri.

Vom reveni cu amănunte despre acest caz!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.