Purtătorul de cuvânt al PSD Giurgiu, deputatul Elena Dinu a vorbit pe larg despre cele două măsuri, joi, 27 aprilie, în conferinţă de presă.

Ea a reamintit faptul că programul Start-Up Nation a fost aprobat, săptămâna aceasta, în şedinţa Camerei Deputaţilor- for decizional.

„Legea pentru aprobarea OG-ului care reglementează programul a fost adoptată şi a mers către promulgare, la preşedintele ţării. Aşteptăm cu interes decizia acestuia pentru că, ne-am obişnuit deja, uneori, deciziile sale devin greu de înţeles”, a spus Dinu.

Deputatul giurgiuvean a amintit că, prin intermediul programului Start-Up Nation, 10.000 de întreprinzători pot beneficia de maximum 200.000 de lei de la stat, sumă nerambursabilă.

„Este una dintre promisiunile noastre, dintre acelea cu care am venit în faţa românilor, în campania pentru parlamentare, iar măsura vine să dezvolte mediul de afaceri şi să contribuie la creşterea numărului locurilor de muncă. Asta pentru că, aşa cum ştiţi, beneficiarul sprijinului trebuie să angajeze minimum două persoane, pe o perioadă nedeterminată”, a mai spus Elena Dinu.

Tot în şedinţa de marţi, 25 aprilie, deputaţii au aprobat proiectul de lege privind majorarea cu 30% a indemnizaţiilor aleşilor locali, respectiv preşedinţilor, vicepreşedinţilor, primarilor şi viceprimarilor.

„Este o măsură care, deşi controversată- în opinia unora, repune aleşii locali acolo unde le este locul. Doamna Turcan de la PNL striga în şedinţă că măsura va greva bugetul naţional de nu ştiu ce sumă. Nu are dreptate. Majorările vor fi asigurate din bugetele locale şi nu grevează nimic, dar nici nu afectează Legea Salarizării Unitare. Va fi un nivel de salarizare conform responsabilităţilor. Totuşi, conducătorii unei instituţii îşi asumă toate lucrurile ce se întâmplă acolo şi sunt traşi la răspundere pentru orice potenţială problemă”, a mai spus Elena Dinu, precizând că legea majorării indemnizaţiilor va opera până va intra în vigoare Legea Salarizării Unitare.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.