Anunţul a fost făcut joi, 27 aprilie, în conferinţă de presă, de către preşedintele Consiliului Judeţean(CJ) Giurgiu, Marian Mina. El i-a felicitat pe colegii săi din CJ pentru eforturile depuse ca depozitul să fie, în sfârşit, funcţional.

„Îi felicit pe toţi colegii mei pentru că au reuşit să ducă la capăt un proiect aflat în stand-by de atâţi ani. Marţea viitoare, vom avea recepţia lucrărilor de remediere şi urmează ca, mai apoi, să luăm avizul de funcţionare de la Garda de Mediu. Am făcut inclusiv o verificare video a tuturor conductelor pentru a fi siguri că nu vor fi probleme cu scurgerile, am discutat şi cu cele două firme care gestionează problema deşeurilor. Eu cred că în maximul 2 săptămâni, groapa de gunoi de la Frăteşti va fi funcţională”, a spus Mina.

Şeful de la judeţ a spus şi că a avut întâlniri cu primarii giurgiuveni pe tema valorii serviciilor pe care trebuie să le plătească.

„Din păcate pentru noi, contractele sunt cele de la nivelul anului 2008 şi sunt dezavantajoase. Preţurile sunt mari, colectarea nu se face din poartă în poartă şi, în plus, sunt inadvertenţe în ceea ce priveşte numărul de locuitori. Adică, datele de atunci erau luate de la Statistică şi nu corespundeau nici atunci, cu atât mai puţin acum. Dacă nu vom reuşi să găsim o soluţie cu operatorii pentru modificarea tarifelor, vom discuta cu avocaţii noştri pentru o eventuală reziliere a contractelor”, a mai anunţat Marian Mina.

Depozitul ecologic ar fi trebuit să funcţioneze din 2012, de când a fost făcută o recepţie a lucrărilor în acest sens. Însă, activitatea acolo a fost blocată după ce o firmă care a făcut contestaţie, a şi câştigat procesul ulterior.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.