„Școala Gimnazială „Mircea cel Bătrân” Giurgiu derulează în perioada martie-iunie 2017 ediția I a Proiectului Județean ”Copiii salvează Pământul”. Acesta este structurat pe două secțiuni: secțiunea I este reprezentată de Concursul Județean de creație plastică și literară ”Copiii salvează Pământul” dedicat preșcolarilor și școlarilor din învățământul primar și secțiunea a II-a reprezentată de Simpozionul Județean ”Un mediu curat-o viață sănătoasă”, cu participare directă sau indirectă.

Proiectul se desfășoară în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Giurgiu, Casa Corpului Didactic Giurgiu, Agenția pentru Protecția Mediului Giurgiu și Ocolul Silvic Giurgiu.

Scopul proiectului este însușirea cunoștințelor și formarea de abilități comportamentale necesare pentru menținerea și îmbunătățirea calității mediului, astfel încât să se prevină degradarea Pământului.

Coordonatorii proiectului au fost profesori învățământ primar: Loloiu Veronica, Puflea Garofița, Țăranu Cristina, Caraconcea Cristina, Militaru Daniela, profesor Dragomir Nicoleta, educatoare Bonteanu Norica, director Școala Gimnazială „Mircea cel Bătrân” Giurgiu profesor FrîncuPredica Ioana.

În cadrul Concursului de creație plastică și literară ”Copiii salvează Pământul” s-au primit din țară un număr de 500 lucrări: 480 creații artistico-plastice și 20 de creații literare.

Ca un preambul al Zilei Pământului, 22 aprilie, astăzi, 21 aprilie, la Școala Gimnazială „Mircea cel Bătrân” Giurgiu, începând cu ora 9,30 s-a desfășurat Simpozionul Județean ”Un mediu curat-o viață sănătoasă”. Din partea CCD Giurgiu a fost prezentă doamna metodist Mădălina Oprișan, iar din partea ISJ Giurgiu a participat doamna inspector pentru învățământ  primar Dana Ciobanu.

În cadrul simpozionului au fost primite 90 de lucrări pe teme ecologice, având ca autori cadre didactice din toată țara.

Finalitățile proiectului sunt conștientizarea necesității prevenirii degradării mediului înconjurător, creșterea implicării părinților și a comunității locale în activitățile de protejare a mediului, dar și realizarea unei reviste cu ISSN cu lucrările prezentate în cadrul simpozionului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.