Este vorba despre beneficiari de servicii sociale în locuinţele protejate din localitatea Izvoarele care au vizitat, miercuri, 5 aprilie, Parcul  Natural şi Parcul de aventură Comana, dar şi Mănăstirea Comana.

Excursia a fost organizată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului(DGASPC) Giurgiu.

Într-un comunicat de presă al DGASPC este precizat reprezentantul Parcului Natural Comana, Ion Dorobanţu, le-a oferit vizitatorilor informaţii interesante despre ariile de importanţă floristică deosebită precum rezervaţia ştiinţifică de ghimpe şi rezervaţia ştiinţifică de bujor, precum și despre speciile de de păsări si speciile de peşti din  Balta Comana, rezervaţie naturală şi zonă de protecţie avifaunistică.

„A urmat vizitarea Mănăstirii Comana, unde le-a fost prezentată, de către părintele Ghelasie, ghidul mănăstirii, istoria acestui lăcaş  de cult şi au fost informaţi cu privire la aspecte legate de viaţa monahală de obşte.

Înainte de a se întoarce la Giurgiu, prin grija stareţului, arhimandrit Mihail Muscariu, le-a fost servită masa la trapeza mănăstirii. La Giurgiu, un moment emoţionant l-a reprezentat vizita la locuinţa protejată Comber, structură rezidenţială aflată tot în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu: beneficiarii locuințelor protejate din Izvoarele s-au întâlnit şi au socializat cu alţi beneficiari ai sistemului de protecţie socială, pe unii dintre aceştia cunoscându-i din centrele de plasament  în care au fost instuţionalizaţi, cu mulţi ani în urmă.

Excursia a fost organizată în scopul diversificării activităţilor recreative şi de petrecere a timpului liber, dar şi pentru îmbogăţirea cunoştinţelor în domeniul obiectivelor culturale ale zonei şi istoriei locale, urmărindu-se totodată și socializarea acestora cu alţi beneficiari ai sistemului de protecţie socială”, se arată în documentul menţionat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.