Meteorologii au transmis luni, 3 aprilie, prognoza pentru următoarele două săptămâni. Specialiştii transmit că va fi o vreme în general caldă, cu valori termice normale pentru această perioadă, în timp ce precipitațiile sub formă de ploaie vor fi prezente la nivelul întregii țări, în special la jumătatea acestei săptămâni, dar și la mijlocul celei de-a doua, respectiv sub formă de lapoviță și ninsoare în zonele montane.

Conform ANM, în Muntenia, în prima săptămână de prognoză, temperaturile vor scădea față de cele înregistrate la debutul lunii aprilie și se vor situa în jurul celor climatologic specifice perioadei din an, astfel că maximele vor fi cuprinse într-un ecart mediu de 13 — 18 grade, iar minimele între două și 7 grade.

„Începând cu data de 9 aprilie, vremea se va încălzi din nou, estimările indicând valori diurne de la 17 la 21 de grade și pe timpul nopților de la 5 la 9 grade, ca medie regională. Averse mai frecvente, în general moderate cantitativ, se vor semnala în intervalul 4 — 6 aprilie, cu o probabilitate mai mare în orele după-amiezelor, iar apariția ploilor nu este exclusă nici pentru perioada 13 — 14 aprilie. În schimb, prognoza relevă șanse foarte reduse de ploaie pentru zilele de sfârșit de săptămână”, anunţă meteorologii.

La Giurgiu, în următoarele zile, maxima va fi de 19 grade celsius, marţi, 4 aprilie, vor fi aşteptate ploi, la fel şi vineri, când temperaturile vor mai scădea, astfel că va fi o maximă de 15 grade.

Weekendul viitor, însă, temperaturile vor mai creşte, astfel că de Florii sunt aşteptate din nou maxime 19-20 de grade.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.