Dacă există sau nu acest joc, dacă are vreo legătură ori ba cu unele acte de sucid în rândul unora dintre tineri, rămâne de descoperit de către cei în măsură să facă acest lucru.

Sunt voci, poate mai puţin avizate, care susţin că toată treaba cu „Balena Albastră” este doar o „isterie în masă” sau o încercare a autorităţilor de „impune”, astfel, nişte restricţii în ceea ce priveşte accesul la Internet al copiilor şi tinerilor. Ceea ce, pe de-o parte, nu poate fi un lucru rău.

Oricum, în această dimineaţă, şi poliţiştii din Giurgiu au transmis un comunicat de presă pe acest subiect. Iată-l:

„La data de 28.03.2017, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, au desfăşurat activităţi de prevenire a delincvenţei juvenile,  victimizării minorilor și a siguranţei în mediul online, la Liceul Tehnologic Nr. 1 Prundu , Şcoala Gimnazială Nr. 1 Prundu și Liceul Tehnologic „Udrişte Năsturelu ”, Hotarele din judeţul Giurgiu.

Pe timpul acțiunii au fost prezentate elevilor, filme tematice în care tinerii au fost victime sau autori ai unor infracțiuni, fiindu-le făcute recomandări pentru a nu fi ademeniți sau înșelați de diverși indivizi pe site-urile şi reţelele de socializare pe care le frecventează.

Un accent deosebit s-a pus pe jocul online Balena Albastră pentru care polițiștii fac următoarele recomandări preventive:

– în cazul în care vă simţiţi ameninţaţi de „prietenii” din mediul online, căutaţi sprijin la persoanele dragi sau la autorităţi. Nu ascundeţi aceste trăiri!

            – aveţi mereu în atenţie persoanele cu care interacţionaţi pe reţelele de socializare sau e-mail, messenger şi forumuri!

            – dacă în jur, observaţi persoane care şi-au schimbat comportamentul în ultima perioadă, inclusiv în mediul online, anunțații autorităţile!

– dacă observaţi semne, cuvinte, pictograme desenate pe mâini, pe cărţi, pe caiete, anunțații autorităţile!

Pentru orice amenințare fie ea și virtuală anunțați Poliția!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.