Unul dintre proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi a şedinţei de ieri a Consiliului Judeţean Giurgiu se referea la aprobarea achiziţiei de servicii juridice de asistenţă şi reprezentare.

În fapt, este vorba despre cazul Romstrade- despre care am mai scris la momentul la care mai multe contracte cu acest constructor au fost reziliate de către Consiliul Judeţean Giurgiu.

De această dată, autorităţile judeţene vor să fie reprezentate în instanţă de specialişti externi în cazul unui contract din 12 ianuarie 2012.

Conform expunerii de motive din proiectul menţionat, contractul are ca obiect principal „reabilitare şi modernizare drumuri de interes judeţean şi local”.

„Pe parcursul derulării contractului, precum şi în prezent, au existat şi există numeroase probleme cu executantul lucrărilor”, se arată în expunere, fiind precizate fapte precum depăşirea duratelor de execuţie, neconformităţi în ceea ce priveşte calitatea lucrărilor şi, evident, lipsa remedierii acestora, dar şi angajamente nerespectate de către executant.

Multe dintre aceste aspecte au fost constatate, pe teren, chiar de către auditori publici externi ai Camerei de Conturi Giurgiu.

Cu toate acestea, Romstrade a formulat o ordonanţă de plată ce face obiectul unui dosar aflat pe rolul Judecătoriei Giurgiu, pentru obligarea autorităţii contractante la plata unor facturi emise în derularea contractului menţionat mai sus.

Adică, lucrările-s „praf”, dar banii să fie încasaţi…

În aceste condiţii, autorităţile judeţene au întocmit proiectul de hotărâre aprobat, de altfel, de consilierii judeţeni, pentru angajarea de servicii juridice externe pentru dosarele aflate pe rol şi pentru demararea procedurilor de rezuliere a contractului din 2012.

Ataşăm şi noi expunerea de motive pe care o puteţi studia AICI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.