Pe 11 martie 2017 s-a împlinit un an de la preluarea conducerii Teatrului „Tudor Vianu” de către cel care a mai fost manager al instituţiei şi al cărui mandat s-a încheiat în 2010, actorul Cosmin Creţu.

Un scurt bilanţ, dar cuprinzător, a fost făcut de managerul Creţu şi la premiera music-hall-ului „Bună seara, domnule Wilde!”. Azi, joi, 16 martie, însă, el a venit cu detalii, precizări, informaţii suplimentare aşadar despre cele 12 luni în care Teatrul din Giurgiu a înflorit pur şi simplu.

„S-au întâmplat multe lucruri bune, mai multe chiar decât anticipaserăm, am sperat şi la altele, de asemenea, care cred că vor fi bifate în perioada următoare”, a spus Creţu.
În primul rând, el a reamintit faptul că a fost reabilitată şi modernizată clădirea Teatrului „Tudor Vianu” cu tot cu sala mică- iniţial necuprinsă în proiect. Fondurile au fost alocate, aşa cum este ştiut, de către Consiliul Judeţean Giurgiu.

„Am reluat spectacolele de stradă cu <<Blopii>>, dar pentru sezonul estival din acest an este posibil să venim cu mai multe oferte. Am reuşit într-un singur an şapte premiere din care două piese pentru copii. S-a muncit mult, bine şi frumos şi am oferit publicului giurgiuvean două comedii, un muzical, un spectacol de teatru-dans şi o dramă(…). Indicele de ocupare a sălii a fost de circa 77%, comparativ cu 50-53% în stagiunile anterioare. Publicul s-a reîntors cu faţa către teatru! Amintesc şi de faptul că am relansat spectacolele de weekend, unde indicele de ocupare este de 100%”, a spus Cosmin Creţu.

Managerul Teatrului giurgiuvean a spus că cea de-a 8-a premieră pentru adulţi va avea loc chiar de Ziua Mondială a Teatrului. Spectacolul Omul care aduce ploaia– de Richard Nash va fi jucat pe 27 martie, de la ora 19.00.

„Viziunea Teatrului nostru a fost aceea de a deveni unul dintre cei mai importanţi producători locali de spectacole. De anul viitor, ne dorim să ieşim cu spectacolele şi în ţară, dar recunosc că deocamdată ne concetrăm pe recucerirea publicului giurgiuvean. Oraşul a răspuns, este nevoie de noi şi asta ne mână mai departe în luptă!”, a mai spus managerul Creţu.

Tot la prezentarea bilanţului activităţii lăcaşului de cultură, s-a vorbit despre prezentarea spectacolelor la cămine de bătrâni din judeţ, la Penitenciar, dar şi despre colaborări importante cu Teatrul Excelsior, respectiv Opera Comică din Bucureşti.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.