Primul ministru Sorin Grindeanu a făcut această declaraţie luni, 13 martie, în plenul Camerei Deputaţilor, şi a subliniat că este „incorect ca primarii să fie calificaţi drept hoţi şi infractori”.

„În privința OUG 9/2017, nu știu cât de des reușiți dumneavoastră(către PNL, n.r.) să vorbiți cu dânșii, dar un lucru e cert: s-au săturat să facă potecă la București în căutare de finanțare pentru proiectele lor. Este total incorect față de acești oameni și față de eforturile lor să-i caracterizați drept hoți și infractori, care jefuiesc banul public. Așa ceva cred că nu poate fi acceptat, mai ales că nici nu știți ceea ce criticați.

Trebuie să vă spun că, încă din 2013, legea prevede ca în bugetul de stat să se evidențieze atât creditele bugetare, cât și cele de angajament necesare pentru a eșalona cheltuirea banilor pe proiecte multianuale. Acela a fost momentul în care au fost introduse prevederile din art. 4 din Legea 500/2002. (…) Domnul Cioloș a avut, la rândul său, două variante: fie să facă acel soft să pună în funcțiune, fie să proroge din nou termenele de intrare în vigoare a acelor articole.

N-a făcut niciuna nici alta, de fapt, n-a făcut nimic, pe modelul bine cunoscut ‘după mine potopul’. (…) Singura decizie pe care o puteam lua pentru a reintra în normal a fost să suspendăm acele articole”, a spus Grindeanu, precizând că au fost adoptate amendamente la legea bugetului „pentru a nu exista tot felul de interpretări tendențioase”.

Sunt surprins că acuzați Guvernul de tot felul de lucruri, dar cred că nu vă aduceți foarte bine aminte ceea ce ați votat. Cred că acum lucrurile sunt cât se poate de clare și nu mai există niciun motiv de neliniște — amendamentele la legea bugetului precizează foarte clar că nimeni în România nu poate lua bani fără număr, nu poate deturna fonduri publice și nu poate scăpa de rigoarea legii atunci când greșește”, a mai declarat premierul Sorin Grindeanu.

Sursă articol: presa centrală

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.