Toate măsurile luate de Guvernul Grindeanu– majorarea salariului minim, plus creşterea veniturilor celor din administraţia publică-, dar şi punerea în aplicare a unei decizii a Curţii Constituţionale privind revenirea la unele sporuri, fac ca angajaţii din administraţia locală giurgiuveană să aibă, din martie, venituri mult mai consistente.

Mai exact, a anunţat miercuri, 1 martie, în conferinţă de presă, primarul Nicolae Barbu, salariile vor creşte cu aproape 50%.

„Asta înseamnă peste 100 de miliarde de lei vechi, lunar, pentru bugetul Primăriei, fără deconcentrate. Cheltuielile depăşesc astfel încasările din taxe şi impozite, dar avem sursa de a susţine activitatea prin cota de impozit pe venit de la Direcţia de Finanţe”, a spus Barbu.

Tot legat de acest subiect, a precizat că pentru dezvoltare, sunt pregătite proiecte ce pot fi finanţate prin programe naţionale(PNDL, OG 28), dar şi unele europene. De asemenea, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local de vineri, 3 martie, va fi un proiect cu privire la contractarea unui credit de 32 de milioane de lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.