Aceasta, în cadrul unor acţiuni de control desfăşurate în perioada 20-26 februarie.

Într-un comunicat de presă, oamenii legii precizează că, în cadrul acţiunilor a fost verificat modul de respectare a dispoziţiilor legale privind acordarea priorităţii de trecere a pietonilor dar şi modul în care pietonii respectă normele privind circulaţia pe drumurile publice, respectarea dispozițiilor legale privind viteza de deplasare și verificarea transportatorilor de persoane și marfă.

„Acțiunile au avut scopul de a reduce numărul de accidente rutiere și a consecințelor acestora.

         Poliţiştii giurgiuveni au acţionat pe Drumurile Naţionale care străbat judeţul Giurgiu, în zonele considerate cu risc, aplicând 906 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 131 370 lei, 9 sancțiuni fiind aplicate pentru nerespectarea de către conducătorii auto a timpului de odihnă, totodată fiind reținute 93 de permise de conducere și retrase 19 certificate de înmatriculare.

         În această perioadă au fost întocmite 7 dosare penale pentru comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice”, se arată în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, la sfârșit de săptămână, pentru depășirea limitei legale de viteză în localități, au fost aplicate 206 sancțiuni contravenționale fiind reținute 17 permise de conducere.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.