Mai mulţi mediatori sanitari şi asistenţi medicali comunitari le-au vorbit giurgiuvenilor din cele două cartiere despre vaccinări, în cadrul unei campanii denumite „Vaccinarea înseamnă sănătate”.

Campania face parte din activităţile derulate în cadrul proiectului „Nediscriminarea înseamnă drepturi egale! Accesul echitabil al copiilor romi la servicii de sănătate – o condiție fundamentală într-o societate nediscriminatorie”, în care Consiliul Judeţean Giurgiu este partener.

Astfel, la activitatea de duminică, 26 februarie, au participat mai mulţi voluntari care au informat door to door persoanele din grupul ţintă cu privire la importanţa vaccinării copiilor.

„Cei informaţi au primit pliante şi au fost invitaţi să participe, astăzi, la Teatrul „Tudor Vianu” la o sesiune privind imunizarea copiilor.

În prima parte a campaniei de mobilizare au fost informate 110 persoane. Locuitorii celor două cartiere din municipiul Giurgiu au fost comunicativi cu cele patru echipe de voluntari au fost deschişi cu privire la tema abordată, adresând întrebări legate de vaccinarea copiilor”, anunţă reprezentanţii CJ Giurgiu.

Mai multe foto de la eveniment găsiţi AICI: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=258173414627328&id=100013040142107&pnref=story

Scopul proiectului „Nediscriminarea înseamnă drepturi egale! Accesul echitabil al copiilor romi la servicii de sănătate – o condiție fundamentală într-o societate nediscriminatorie” este acela privind combaterea discriminării și îmbunătățirea situației copiilor de etnie romă din comunitățile selectate, concomitent cu atenuarea inegalităților/excluziunii sociale prin implicarea activă a unei echipe multidisciplinare de specialiști în domenii complementare (asistență și incluziune socială, antidiscriminare, sănătate) în vederea promovării în rândul beneficiarilor a unei vieți sănătoase prin prevenirea bolilor transmisibile specifice copiilor.

Printre obiectivele proiectului se numără conștientizarea unui număr de aproximativ 15 reprezentanți ai actorilor locali (autorități publice) cu privire la importanța intervenției timpurii în comunitățile vulnerabile în promovarea în rândul părinților a unui stil de viață sănătos pentru copiii romi – cu accent asupra măsurilor obligatorii de imunizare; dar şi conștientizarea unui număr de aproximativ 300 de beneficiari (părinți ai copiilor romi) din comunitățile de romi selectate cu privire la importanța educației pentru sănătate și a prevenirii bolilor transmisibile la copii prin vaccinare;

De asemenea, se urmăreşte crearea a 2 rețele locale (câte una în fiecare județ) multidisciplinare de specialiști în cele 3 localități selectate care să monitorizeze/să se implice constant în promovarea educației pentru sănătate la nivelul comunităților vulnerabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.