Platoul din faţa Teatrului „Tudor Vianu” Giurgiu a fost luat cu asalt, luni dimineaţă, 27 februarie, de zeci de giurgiuveni dornici să cumpere măţişoare deosebite, în prima zi a Festivalului Primăverii.

Am spus mărţişoare deosebite pentru că cele mai multe sunt realizate de mâinile dibace ale elevilor giurgiuveni de la mai multe şcoli generale şi licee, de copii instituţionalizaţi, dar şi de artişti plastici deosebit de talentaţi.

De asemenea, la Festivalul Primăverii puteţi găsi şi produse apicole, de panificaţie sau puteţi admira o expoziţie cu obiecte de artă realizate de mai mulţi deţinuţi de la Penitenciarul Giurgiu.

Sigur că activitatea principală a evenimentului o reprezintă Târgul de mărţişoare realizate de copii instituţionalizaţi, de elevi de la şcoli şi licee din oraş şi de artişti plastici giurgiuveni, însă, în cele două zile de Festival, vor fi organizate şi spectacole ce vor cuprinde momente de muzică şi dans, prezentări de modă dar şi concursuri cu premii.

De asemenea, sub egida “Oferă un marţişor, un gând bun, o speranţă”, este amenajat un stand unde pot fi făcute donaţii constând în fructe, jucării şi dulciuri pentru copiii nevoiaşi.

 

Festivalul Primăverii este organizat de Consiliul Judeţean Giurgiu în parteneriat cu Teatrul Tudor Vianu, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Giurgiu, Centrul Cultural Ion Vinea şi Parohia Buna Vestire din Giurgiu.

Mai multe fotografii de la eveniment puteţi găsi AICI: https://www.facebook.com/pg/Giurgiu-Net-Oficial-1869080486709220/photos/?tab=album&album_id=1888485164768752

 

Programul complet al Festivalului Primăverii este următorul:

Pe 27 februarie, între orele 10.00 şi 18.00, va avea loc un târg de mărţişoare realizate manual de către elevi de la şcoli şi licee din oraş, de copii cu dizabilităţi, copii instituţionalizaţi şi artişti plastici giurgiuveni.

Tot luni, 27 februarie, între orele 10.30 şi 13.30, pe scena din faţa Teatrului „Tudor Vianu”, se va desfăşura un spectacol muzical coregrafic realizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi Centrul Cultural „Ion Vinea”.

În aceeaşi zi, între orele 14.00 şi 16.00, în incinta teatrului va fi organizat „Atelierul lui Pixie”- activităţi recreative şi dezvoltare personală, iar între orele 16.00 şi 18.00, pe scena din faţa instituţiei de cultură amintite, vor fi următoarele activităţi: cântec şi obicei de 1 Martie- Formaţia de Folclor Autentic, satuc Mechca, Ivanovo, Bulgaria.

-spectacol muzical coregrafic şi momente de teatru susţinute de elevi de la Palatul Copiilor Giurgiu, dar şi un spectacol de muzică şi dans cu artiştii Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Giurgiu.

Programul pentru marţi, 28 februarie, este aproape la fel cu cel din 27 februarie, cu excepţia faptului că între orele 16.00 şi 18.00, în incinta Teatrului „Tudor Vianu”- sala atelier- va fi o prezentare de modă.

Seara se va încheia, de asemenea, cu un spectacol al elevilor de la Palatul Copiilor, cu un alt moment muzical al elevilor de la CJCPCT.

Text şi foto: Cătălina Sfetcu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.