Social-democratul giurgiuvean a fost prezent la conferinţa de presă de joi, 16 februarie, a PSD Giurgiu.

El a reamintit faptul că parlamentarii PSD susţin implementarea programului de guvernare la nivel naţional, iar demnitarii giurgiuveni îl sprijină şi pe cel de dezvoltare a judeţului.

„Fiecare primar a făcut, pentru 2017-2018, un program de dezvoltare a comunei respective, program ce cuprinde proiecte necesare comunităţilor. Noi, reprezentanţii giurgiuvenilor în Parlament sprijinim cu tot ce putem aceste iniţiative pentru a le vedea îndeplinite. Există un noian de solicitări ce se vor finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală care, în a II-a etapă, cuprinde deja 5.000 de proiecte, cu o valoare de 30 de miliarde de lei”, a spus Marciu.

Dintre acestea, 3.000 vizează proiecte de alimentare cu apă şi realizarea canalizării, dar şi modernizarea străzilor comunale, orăşeneşti şi judeţene.

Marciu a mai spus şi că, în comisia de muncă a Senatului, o doamnă senator PNL ar fi „atras atenţia” asupra faptului că PNDL n-are avea „impact social”.

„Am contrazis-o şi atunci şi acum. Ce impact social mai mare poate exista decât ca toate localităţile rurale şi urbane să aibă apă curentă şi canalizare? Ce e mai bine decât să vedem străzile asfaltate sau ca drumurile judeţene să fie la nivelul cerinţelor de trafic din alte state europene? Sau ce impact social mai mare poate exista decât grădiniţe, şcoli şi licee moderne? Dorim să sprijinim aceste proiecte şi să fim alături de Guvernul Grindeanu în vederea implementării măsurilor sociale pentru ridicarea nivelului de trai”, a mai spus Marciu.

La rândul său, preşedintele CJ Giurgiu, Marian Mina, a anunţat că a avut loc deja o întâlnire cu primarii pe tema prioritizării proiectelor ce se vor finanţate cu fonduri guvernamentale.

„Am avut, săptămâna aceasta, o şedinţă cu toţi primarii din judeţ, indiferent de culoarea lor politică, pentru a discuta despre proiectele pe care vor să le implementeze, atât pe OG 28, cât şi pe Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. Ei au stabilit câte trei-patru proiecte de primărie, dar într-o primă fază să fie pregătiţi să depună un proiect pe care ei îl consideră prioritar”, a subliniat Mina, la conferinţa de joi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.