Preşedintele Consiliului Judeţean, lider al PSD Giurgiu, Marian Mina, a atras atenţia joi, 16 februarie, în conferinţă de presă, asupra situaţiei destul de complicate în care se află administraţia giurgiuveană din cauza faptului că, iată, nici la jumătatea lunii februarie nu avem buget naţional.

„Doresc să îmi exprim îngrijorarea faţă de această situaţie a bugetului practic blocat de preşedintele Iohannis. În momentul de faţă, Consiliul Judeţean Giurgiu mai poate funcţiona maximum o lună. După aceea, putem vorbi chiar de imposibilitatea desfăşurării activităţii administrative inclusiv la subordonate. Domnul preşedinte ţine cu tot dinadinsul observ ca programul de guvernare să nu fie implementat. Oare de ce? A constatat probabil că este cel mai bun program de guvernare al unui partid politic, din 1990 încoace”, a spus Mina.

De asemenea, tot la întâlnirea cu presa a participat şi primarul oraşului Bolintin Vale, Daniel Trăistaru. Şi el a spus că situaţia în comune este la fel de grea.

„De la preluarea funcţiei de primar, mi-am dorit să contribui la dezvoltarea oraşului Bolintin Vale şi am noroc cu o echipă inimoasă şi compententă. Avem foarte multe proiecte pregătite pentru a fi implementate, dar suntem blocaţi la ora asta din cauza faptului că nu avem bugetul la nivel naţional. Avem proiecte pe învăţământ şi sănătate, pentru apă-canal, pentru drumuri şi suntem în stand-by cu toate”, a spus Trăistaru.

La rândul său, prezent la conferinţa de presă de azi, preşedintele executiv al PSD central, senatorul Niculae Bădălău, a opinat:

„În acest moment, primăriile şi consiliile judeţene funcţionează pe bugetul de anul trecut. Situaţia este destul de complicată şi eu sper ca până la finalul acestei săptămâni preşedintele Iohannis să promulge legea bugetului de stat(…). Bugetul are o bază solidă şi noi ne dorim ca măsurile să încurajeze producătorii autohtoni(…). Nu poate să prevadă cineva exact creşteri sau scăderi, într-un an întreg, dar tocmai de aceea există rectificări”.

După ce Parlamentul a adoptat atât legea bugetului de stat, cât şi pe cea a asigurărilor sociale, preşedintele ţării, Klaus Iohannis, a amânat promulgarea pe motiv că bugetele ar fi prea… optimiste.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.