Senatorul giurgiuvean Cristian Marciu a vorbit, la recenta conferinţă de presă a PSD Giurgiu, şi despre bugetul de stat pe 2017, aprobat în Parlament.

„Miniştrii şi-au exprimat părerea că bugetele instituţiilor pot asigura activitatea acestora în 2017. Pe mine m-a interesat, desigur, în primul rând, bugetul Ministerului Dezvoltării. Acest buget urmăreşte mai multe axe de acţiune. Legat de judeţul Giurgiu, vorbim acum despre Programul Naţional de Dezvoltare Locală. În cadrul bugetului asigurat pentru acesta sunt prinse, pentru perioada 2017-2020, peste 9.500 de investiţii la nivel naţional”, a spus Marciu.

Senatorul a precizat că dintre acestea 2.500 sunt creşe şi 2.000 sunt şcoli.

„Există diferenţa de 5.000 de proiecte, acestea fiind unele noi, altele decât cele finanţate deja prin acelaşi program, dar pentru perioada 2015-2018. Noi suntem deja în discuţii cu primarii din Giurgiu vizavi de oportunitatea proiectelor întocmite de ei ca şi priorităţi. Deocamdată, pentru 2017, ei trebuie să stabilească două-trei proiecte ample care să fie finanţate prin Ministerul Dezvoltării”, a mai anunţat Marciu, precizând că în următoarea perioadă, solicitările vor fi depuse la Minister, va urma analizarea lor şi, ulterior, semnarea contractelor de finanţare.

„Aceasta este dorinţa noastră, ca nevoile cetăţenilor să fie transpuse în proiecte realizabile. Însă, avem nevoie ca în românia să existe un climat de pace, să avem un consens la nivel naţional”, a zis Cristian Marciu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.