Senatorul giurgiuvean a făcut această declaraţie vineri, 10 februarie, în conferinţă de presă la PSD Giurgiu.

El a vorbit despre manifestaţiile din ultima perioadă la modul general, dar a făcut câteva precizări şi în ceea ce priveşte organizaţia judeţeană pe care o reprezintă.

„Există şi la noi, în PSD Giurgiu, presiuni asupra liderilor pentru organizarea unui miting de susţinere a Guvernului Grindeanu. Deocamdată, nu s-a luat vreo decizie referitor la data la care ar putea fi organizată, dacă va fi, această manifestaţie. Vreau, însă, să specific faptul că PSD Giurgiu nu a organizat nicio acţiune politică, nicio acţiune de participare a membrilor organizaţiei la protestul din faţa Palatului Cotroceni”, a spus Marciu.

Vicepreşedintele PSD Giurgiu a precizat că imaginile cu liste de membri ai PSD care ar fi fost plătiţi să meargă la protest nu sunt decât forme grosolane de denigrare a PSD.

„S-au vehiculat liste cu membri de partid şi care ar fi fost plătiţi. Este doar o acţiune de denigrare a PSD Giurgiu!”, a subliniat senatorul giurgiuvean.

Protestele- mod de distragere a atenţiei de la măsurile Guvernului Grindeanu

Pe de altă parte, tot legat de proteste, însă de cele din Piaţa Victoriei, Cristian Marciu a opinat că inclusiv prin acele mişcări de stradă s-ar fi încercat distragerea atenţiei de la măsurile socio-economice luate într-o singură lună de Guvernul Grindeanu.

„În această lună, de când Guvernul Grindeanu s-a apucat de treabă, au fost numeroase măsuri implementate conform Programului de Guvernare al PSD şi sunt efecte ce încep să fie resimţite de către români. Aceste manifestaţii din Bucureşti, mai ales, au dus la distragerea atenţiei de la măsurile luate de Executiv, efectele menţionate au fost estompate de această perdea de ceaţă creată de către cei care nu vor ca programul PSD să fie pus în aplicare!”, a mai spus Cristian Marciu.

Social-democratul giurgiuvean a opinat, de asemenea, că ar trebui să existe „o instituţie care să aducă cele două tabere la masa discuţiilor”.

„Cred că nu este bine ce se întâmplă în România. Ar trebui să existe o instituţie care să aducă cele două părţi la masa de discuţii, să vedem argumentele ambelor tabere şi să găsim un numitor comun pentru reinstalarea păcii naţionale”, a afirmat Marciu.

„Nu-mi vine să cred că preşedintele n-a făcut decât să împroaşte cu noroi, să instige”

Senatorul PSD a vorbit şi despre discursul din Parlament al preşedintelui Klaus Iohannis pe care l-a criticat. „Când discursul a escaladat şi a devenit unul exclusiv împotriva parlamentarilor şi liderilor celor două Camere, nemulţumirea a atins apogeul. De aceea, noi şi colegii din ALDE am reacţionat prin părăsirea sălii. Nici în această clipă nu îmi vine să cred că preşedintele ţării, în loc să aibă un discurs împăciuitor, de arbitru, dacă vreţi, în loc să promoveze consensul, unitate, n-a făcut decât să împroaşte cu reproşuri şi să instige. Eu cred că România ar trebui să îşi vadă de problemele ei sociale, chiar de cele ale politicii internaţionale, cred că trebuie să revină liniştea în ţară ca să fie continuat procesul de dezvoltare”, a mai spus Marciu.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.