În sfârşit, consilierii judeţeni giurgiuveni s-au pus de acord asupra unora dintre aspectele unui subiect atât de arzător : terenurile Zonei Libere.

Dar, poate cel mai important, consilierii au decis azi, prin vot, după câteva zeci de minute bune de dezbateri, că cel mai important este ca activitatea în Zona Liberă să nu fie blocată sub nicio formă.

Aleşii giurgiuveni, reuniţi, joi, 9 februarie, în şedinţă ordinară, au avut pe ordinea de zi un punct privind „aprobarea realizării de către SC Administraţia Zonei Libere Giurgiu SA a unei evidenţe cadastrale electronice a terenului în suprafaţă de 1.604.528 de metri pătraţi, proprietate publică a judeţului Giurgiu, situat în Giurgiu, str. Portului, nr. 1-2”.

În mare, nelămuririle consilierilor PNL au fost aceleaşi ca cele de la şedinţa anterioară(puteţi reciti articolul de atunci, AICI: https://giurgiu-net.ro/archives/50025 ), adică s-au referit la suprafaţa terenurilor. Florian Velicu a ridicat această problemă, readucând în discuţie Hotărârile de Guvern din 1996, respectiv 2003, în care este specificată suprafaţa de 262 de hectare, în timp ce în cartea funciară se face referire la 160,2 hectare.

Pentru a lămuri odată pentru totdeauna acest aspect, dar şi multe altele, preşedintele CJ Giurgiu, Marian Mina, l-a invitat la şedinţa de azi pe directorul Direcţiei de Cadastru, Vasile Ilie.

„Domnul director o să vă explice şi sper să vă şi lămurească pentru că, dacă nu aprobăm proiectul de azi, vom bloca activitatea în Zona Liberă. (…) Ştiţi bine că nu sunt de acord ca Zona să fie administrată de Consiliul Local, dar asta nu înseamnă să blocăm activitatea acolo. Noi toţi, sunt convins, vrem să remediem inadvertenţele(din actele privind terenurile, n.r.)”, a spus Mina.

Directorul Vasile Ilie a explicat, printre altele, că sunt două terenuri distincte, unul în incinta Zonei Libere iar celălalt, peste drum, în zona „Verachim”. Ambele însumează cele peste 200 de hectare şi ambele sunt în proprietatea Consiliului Judeţean Giurgiu.

Georgeta Mihuţ a cerut ca înainte de transferul evidenţelor cadastrale din acte în registrul electronic să fie remediate diferenţele constatate.

Vasile Ilie i-a explicat că aceasta ar fi o greşeală, o pierdere de vreme şi că în acest moment este nevoie de operativitate. „Am merge din greşeală în greşeală. Ne trebuie cât mai repede realizarea cadastrului şi pentru fiecare investitor în parte se va actualiza concomitent cartea funciară a terenului pe care-l ocupă în Zona Liberă”, a subliniat Ilie.

În final, proiectul de hotărâre a fost aprobat în unanimitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.