Meteorologii au emis, astăzi, 8 februarie, o atenționare Cod galben de ninsori local însemnate cantitativ și temporar viscolite pentru nouă județe din sudul și sud-estul țării și municipiul București.

Atenţionarea este valabilă până joi dimineața, 9 februarie.

Cele nouă județe aflate sub Cod galben de ninsori sunt: Giurgiu, Călărași, Ilfov, Ialomița, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița și Argeș (jumătatea de nord). La acestea se adaugă Capitala.

„În județele Călărași, Giurgiu, în sudul județelor Prahova și Dâmbovița, precum și în județul Ilfov și municipiul București vor fi intervale de timp în care vântul va avea intensificări cu viteze de 45 — 55 kilometri/oră, iar în județele Vrancea, Buzău și Ialomița rafalele vor depăși 55 — 60 kilometri/oră, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

În estul Munteniei și sud-estul Moldovei în cursul zilei se vor menține depunerile de polei”, anunţă meteorologii Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Potrivit site-urilor de specialitate, dacă azi, maxima va fi, la Giurgiu, de 2 grade, de mâine, temperaturile nu vor fi mai mari de -2, -3 grade Celsius. Minimele vor coborî treptat, astfel că, vineri noaptea, mercurul din termometre va ajunge la -12 grade.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.