Un tânăr, la origine giurgiuvean, băiat isteţ şi cu bun simţ, cu o opinie diferită de a mea, dar cu o modalitate în esenţă respectuoasă de a şi-o face cunoscută, mi-a scris un comentariu la postarea anterioară despre protestul de la Cotroceni.

Mă rog, postarea-mi este despre cum NU s-a reflectat manifestaţia în vorbele şi pixurile foarte multor jurnalişti centrali care-şi spun despre ei înşişi că-s fără cusur, deontologic vorbind. Şi nu au dreptate.

Tânărul îmi ataşează inclusiv o fotografie- captură după o ştire de la Antena 3-, imaginea prezentând mii de oameni, la Palatul Victoriei, cu un titlu ce vizează protestul de la Palatul Cotroceni.

 

Eu n-am fost la Victoriei iar el sigur n-a fost la Cotroceni. Cu permisiunea dumneavoastră, îi relatez eu acum ce se întâmplă acolo.

Ce a făcut Antena 3 cu ştirea respectivă este la fel de urât cu ce au făcut celelalte televiziuni anti-PSD şi pro- PNL şi USR, agenţii de presă şi ziare centrale care se declară „frumoase şi libere”(asta era esenţa articolului meu, în fapt!, că nu sunt…) cu protestul din faţa „casei temporare” a lui Iohannis.

Am mers seara trecută alături de mai mulţi prieteni la manifestaţia de la Cotroceni. Faptul că susţin Guvernul Grindeanu nu e vreun secret iar politica politica editorială a acestui site este transparentă şi asumată. Doar că realitatea bate orice subiectivism şi chestia poate fi verificată, numai să existe un strop de bunăvoinţă.

Faţă de prima seară a protestului de la Cotroceni, mi-au spus oamenii de acolo, luni, 6 februarie au fost în stradă cel puţin două de ori mai mulţi români. O să mă abţin de la a intra în „jocul cifrelor” pentru că, sincer, nu mai are vreo importanţă. Asta cu: ba protestul ăsta e mai mare nu are vreun sens într-un context atât de sensibil.

„Adevărul de la Cotroceni” se exprimă prin următoarele aspecte verificabile:

-şi în prima seară şi ieri seară, în afară de una sau două televiziuni, toate celelalte priponite acolo pentru transmisiuni în direct, fie nu au transmis aproape nimic, cel puţin sigur nu cu sunet, fie au filmat doar cadre cu persoane vârstnice sau de altă etnie. S-au mulţumit să plimbe camera mobilă în stânga şi-n dreapta, dar doar atât cât să pară un protest leşinat şi neînsemnat.

„Vă rugăm, tineri, mergeţi în faţă, ne filmează doar pe noi ca să părem o adunătură de moşi şi de babe!”– aşa le-a strigat colegilor mei un domn serios, la vreo 60 de ani, care nu s-a dus acolo ca să-şi facă selfie şi să mănânce fructe gratis. Mă rog, chiar nu generalizez, de data asta chiar nu!

– Şi în prima seară şi ieri seară, cameramanii care se plimbau prin mulţime căutau cu precădere oameni foarte în vârstă, oameni ale căror haine ar fi arătat cât de… defavorizaţi sunt.

„Am stat intenţionat în faţă, dar ne-au evitat cu camerele de luat vederi sau cu aparatele foto”, ne-au spus mai mulţi tineri de la protest.

-Şi în prima seară şi ieri seară, jurnaliştii centrali, în afară de „Ştiri pe surse” am înţeles, au umflat la maximum numărul protestatarilor din Piaţa Victoriei şi au scăzut la câteva sute, maximum două- trei, pe cel al manifestanţilor din faţa Palatului Cotroceni.

-Au fost la protestul de seara trecută şi tineri, studenţi, intelectuali, bătrâni, pensionari sau încă în câmpul muncii, oameni serioşi, au fost şi unii mai amărâţi, da, dar au lipsit, mai ales, copiii.

Au protestat împotriva lui Iohannis şi pro Guvernul Grindeanu, stimaţi „lupi moralişti” din toate domeniile de activitate, reprezentanţi ai tuturor categoriilor sociale şi din toate domeniile de activitate.

Acesta este adevărul şi dacă tot pretindeţi toate cele mai frumoase lucruri de la alţii, mergeţi şi vedeţi, mergeţi şi ascultaţi, documentaţi-vă!

A, de ce nu spune o parte a presei centrale despre manifestaţia de la Cotroceni aşa cum este aceasta? Păi, am înţeles că Antena 3 de exemplu a fost AMENINŢATĂ că rămâne fără… reclame plătite de firme străine, dacă nu promovează protestul de la Victoriei şi nu minimalizează ceea ce se întâmplă la Cotroceni.

Asta nu e România pe care o cereţi voi şi pe care să o vreau şi eu!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.