Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi premierul Sorin Grindeanu au susţinut o conferinţă de presă, joi, 2 februarie, după şedinţa Comitetului Executiv al formaţiunii politice.

Liviu Dragnea a declarat, în primul rând, că PSD este un partid care a câștigat alegerile în mod corect, printr-un vot masiv.

„În această lună de guvernare, Guvernul a exercitat puterea în mod legitim, în baza votului primit în Parlament și indirect în baza votului primit de la cetățeni în spiritul și litera Constituției. Guvernul și partidele care îl susțin suntem în continuare determinați să exercităm atât puterea executivă, cât și puterea legislativă acordată de către cetățeni. Considerăm că orice încercare de subminare a activității Guvernului este o tentativă de destabilizare a ordinii de drept din România prin mijloace mai mult sau mai puțin legale. A fost și un vot de încredere pentru Guvern — s-a reconfirmat susținerea în unanimitate pentru Guvernul condus de Sorin Grindeanu„, a spus Dragnea.

De asemenea, el şi-a exprimat speranța că Ministerul de Interne și Parchetul vor afla „cine a gândit, organizat și plătit acțiunile violente” de miercuri seara.

„Și eu, dacă aș fi stat numai la televizor în ultimele zile, fără să mă uit pe motivarea și deciziile CCR, fără să mă uit pe ceea ce a adoptat Guvernul, aș fi ieșit în stradă, revoltat. O asemenea mașinărie de dezinformare eu am mai văzut la Revoluție și după Revoluție și au mai fost situații când în România s-a folosit acest sistem profesionist de dezinformare(…). Este dreptul la opinie care este constituțional și este sfânt, respectăm opinia fiecăruia, are dreptul să și-o exprime, indiferent că e vorba de un om, de 1.000, de 10 mii, sau 50 de mii — 60 de mii de oameni, nu contează.

Este un drept câștigat la Revoluție care trebuie respectat și pe care noi îl respectăm. În același timp, este important ca aceste opinii să se exprime fără violență, pentru că situația de azi-noapte, din Piața Victoriei, nu cred că este situația pe care și-au dorit-o cei care au ieșit din dorința de a-și exprima un punct de vedere, de a protesta, de a-și exprima opiniile.

Și rugămintea noastră, foarte fermă, către acești oameni cinstiți și de bună-credință este să se delimiteze de aceste grupări care au vrut să confiște acest protest sau care au vrut să facă să degenereze în violențe acest protest. Nu știu în mintea bolnavă a cui s-a născut acest plan pentru ca azi-noapte să se ajungă la violențe și stricăciuni foarte, foarte mari. Eu sper ca Ministerul de Interne și Parchetul să reușească să afle cine a gândit, cine a organizat și cine a plătit acțiunile violente de azi-noapte”, a spus Liviu Dragnea.

Totodată, preşedintele PSD a felicitat conducerea MAI și pe cei care i-au coordonat pe jandarmi în teren. „Am înțeles că astăzi au fost certați de președintele României, care, în opinia noastră, este autorul moral al violențelor de azi-noapte. Poate au fost certați ca să fie intimidați, îi încurajăm să-și exercite atribuțiunile legale de serviciu în așa fel încât să se prevină acte de violență extremă”, a subliniat Dragnea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.