179 de infracţiuni de natură economico-financiară, contrabandă şi fraudă vamală, încălcarea dreptului de proprietate intelectuală şi evaziune fiscală au fost înregistrate în 2016 de către poliţiştii de frontieră giurgiuveni.

„Pe linia traficului de ţigări şi tutun au fost înregistrate 90 de cazuri, în care au fost implicate 93 persoane şi în urma cărora s-au confiscat 443.320 ţigarete şi 33,98 kg tutun vrac prelucrat, acestea fiind descoperite atât în punctele de trecere a frontierei, cât şi pe căile de comunicaţii”, anunţă ITPF Giurgiu, printr-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, în anul 2016, au fost confiscate bunuri susceptibile a fi contrafăcute şi de contrabandă, după cum urmează:

– 50.392 articole de îmbrăcăminte;

– 15.162 perechi încălţăminte;

– 1.510 jucării;

– 30.459 produse cosmetice;

În ceea ce priveşte, acţiunile derulate pentru combaterea traficului internaţional cu autoturisme furate au avut ca rezultat ridicarea în vederea indisponibilizării a 22 autovehicule, dintre care autoturisme, autobuze, autoutilitare, un  autocamion,  cap-tractor și remorci.

În bilanţul IPTF Giurgiu se mai arată că pe linia nerespectarii regimului armelor si muniţiilor, în anul 2016 au fost înregistrate nouă infracţiuni, fiind depistate patru arme neletale şi de vânătoare, 59 cartuşe şi 320,77 kg  materiale pirotehnice, toate deţinute fără documente legale.

Prevenirea și combaterea consumului de droguri

„În perioada analizată, polițiștii de frontieră – independent sau în colaborare cu lucrătpri ai structurilor cu competențe, pe linia combaterii traficului ilegal de droguri și substanțe interzise, au depistat 7,02 kg canabis și 110,7 kg marijuana. Totodată, au foat constatate 7 infracțiuni la regimul stupefiantelor în care au fost implicate persoane provenind din Bulgaria și România.

 Braconaj

În domeniul prevenirii şi combaterii braconajului în zona de competenţă, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu au constatat 264 infracţiuni pe linia braconajului piscicol.

De asemenea, în conformitate cu prevederile art. 40, al. 1 din O.U.G. 105/2001 privind frontiera de stat a României, au fost eliberate avize privind desfășurarea activității de pescuit recreativ – sportiv în baza permiselor emise de A.N.P.A.”, este menţionat în comunicatul ITPF Giurgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.