Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au prezentat miercuri, 1 februarie, bilanţul activităţii desfăşurate în 2016.

Astfel, conform informaţiilor puse la dispoziţia presei, anul trecut, din cele 3,7 milioane de oameni, 1,8 milioane au intrat în ţară iar ceialţi s-au prezentat pe sensul de ieşire din România.

În ceea ce priveşte numărul mijloacelor de transport, s-a înregistrat un total de 1.880.000 de autovehicule. Astfel, pe sensul de intrare în ţară s-au prezentat 930.000 mijloace de transport, iar pe sensul de ieşire din ţară s-a înregistrat un număr de 950.000 autovehicule.

Tot în 2016, au fost înregistrate 2.651 de fapte ilegale din care:

-939 au fost  infracţiuni săvârşite de 1.040 persoane, care au făcut obiectul a 754 lucrări şi cauze penale;

-1.712 au fost sancţiuni contravenţionale, fiind aplicate amenzi în valoare de 700.405 lei.

În ceea ce priveşte acţiunile desfăşurate pe linia prevenirii si combaterii migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră au depistat în zona de competenţă (puncte de trecere ale frontierei și frontiera terestră) 221 de persoane care au încercat să treacă ilegal frontiera, atât pe sensul de intrare, cât şi pe sensul de ieşire în/din România.

Persoanele în cauză au fost depistate folosind diferite metode: legitimarea cu documente false la controlul de frontieră, ascunderea în mijloace de transport, ocolirea punctelor de frontieră sau prin trecerea Dunării cu barca.

În ceea ce priveşte naţionalitatea persoanelor depistate în tentativa de trecere ilegală a frontierei, se constată că cea mai mare parte dintre acestea provin din ţări precum Siria, Afganistan, Irak, Pakistan, Albania, China şi  Iran”, se arată în documentul pus la dispoziţie de ITPF Giurgiu.

continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

În anul de referinţă, numărul cetăţenilor străini cărora nu li s-a permis întrarea în ţară a fost de 469, ca urmare a faptului ca nu îndeplineau condiţiile legale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.