UPDATE: Circa 50 de persoane din Vărăşti au participat astăzi, 30 ianuarie, la prima activitate desfăşurată în cadrul Caravanei „Poftă de Carte”. Au venit la sesiunea de citit 30 de copii din care 21 sunt preşcolari, însoţiţi de părinţi sau de bunici.

Mâine, va fi rândul copiilor din Gostinari să participe la acţiunea din cadrul Caravanei „Poftă de Carte” organizată de Asociaţia Asociaţia Ovidiu Ro.

10.000 de preşcolari din România sunt aşteptaţi la activităţile cuprinse în cadrul evenimentului denumit Caravana „Poftă de Carte”, organizat de Asociaţia Ovidiu Ro.

Caravana presupune sesiuni de citit şi are ca obiectiv creşterea nivelului de conştientizare a importanţei cititului interactiv, ,,cu glas tare’’, dar şi a necesităţii unei alimentaţii sănătoase pentru copii.  

Beneficiarii din Giurgiu sunt preşcolarii din comunităţile vulnerabile identificate pe raza judeţului nostru. Astfel, vor fi următoarele sesiuni de citit: Vărăşti – 30 ianuarie; Gostinari – 31 ianuarie; Letca Nouă – 01 februarie; Ghimpaţi – 01 februarie şi Găiseni- 2 februarie;

Mai exact, copiii de vârstă preșcolară – indiferent dacă sunt înscriși sau nu – sunt invitați alături de părinții lor să participe la sesiuni de citit interactiv, cu glas tare, la grădinița din localitate. La finalul acestor sesiuni, fiecare copil primește propria carte (,,Să mâncăm multe culori’’), personalizată cu numele lui de către profesor, pe care o poate lua apoi acasă.

Tema sesiunilor de citit de anul acesta este alimentația sănătoasă, iar cititorii pornesc activitatea de la o carte publicată inițial în limba engleză și adaptată de OvidiuRo pentru copiii din România.

Mai multe informaţii despre caravană, găsiţi AICI: http://www.ovid.ro/2016/10/incepe-caravana-pofta-de-carte/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.