Colegii de la Giurgiu News au postat, joi, 26 ianuarie, un articol în care prezintă situaţia actuală a Poliţiei Locale Giurgiu, după ce mai mulţi reprezentanţi ai instituţiei au ieşit cu declaraţii despre aceasta, declaraţii potrivit cărora primarul Nicolae Barbu ar dori să reia procedura de concediere a mai multor poliţişti locali.

Jurnaliştii de la Giurgiu News notează, deci, că primarul a declarat recent, într-un interviu acordat unei publicații locale, că Poliția Locală este alcătuită NUMAI din funcționari publici, însă oamenii vizați de modificarea acestei organigrame susțin că, potrivit Legii 155/2010, Poliția locală este formată din funcționari publici ȘI PERSONAL CONTRACTUAL.

„Revine acum în prim-plan deja celebra Ordonanță 63/2010, act ce era, însă, în vigoare și în 2013, atunci când primarul Barbu – același care acum susține că Poliția Locală trebuie să aibă doar 70 de angajați, pe principiul 1 polițist local la 1.000 de locuitori – făcea angajări masive. De altfel, acesta a fost și motivul conflictului aprins în 2015, atunci când chiar liderul Pro Lex venea la Giurgiu și organiza un miting de protest.

Ideea este că acum se pune probema dispariției compartimentului de pază, iar cei 18 oameni vizați de această modificare stau cu frica pierderii locului de muncă, deși – spun ei – imediat după ce a câștigat alegerile, în vara anului trecut, primarul Barbu i-ar fi asigurat că nu vor mai exista niciun fel de probleme de acest gen.

Cei vizați de restructurare spun că, de multe ori, au fost nevoiți să execute misiuni ce nu intrau în atribuțiile lor și au făcut-o fără niciun fel de problemă”, scrie Giurgiu News.

Câţi poliţişti sunt vizaţi de concedieri, care ar fi motivele şi ce reclamă poliţiştii locali, citiţi pe larg în articolul pe care îl găsiţi AICI: http://giurgiu-news.ro/news/index.php/2017/01/26/noi-declaratii-ale-primarului-barbu-reaprind-flacara-scandalului-la-politia-locala/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.