Te-ngrozeşti, nu alta!

Nu dau fiori manifestaţiile- unde din păcate participă prea mulţi politicieni din opoziţie-, cât dau de gândit „bătăliile” de pe reţelele de socializare, între români bulversaţi, înarmaţi, de multe ori, în mod inegal.

Dacă, doamne fereşte!, te-au mâncat buricele arătătoarelor să zici că protestele de seara trecută n-au vreo noimă, pentru că au fost dedicate unor chestii care nu există, te-au halit! Băi, dar te-ncolţesc şi te biciuiesc de n-ai pomenit în ţărişoara asta cu oameni teoretic prietenoşi, binevoitori, frumoşi, liberi şi ospitaleri…

Ţi se zbârleşte- ntreg părul când vezi cum românii le strigă altor români şi-i scuipă-ntre ochi: bă, eşti prost, pesedistule, ciumatule roşu, penalule, hoţule, puşcăriabilule, să mori, mă, tu şi cu Dragnea şi Ponta ai tăi!, şi… multe altele lucruri pe care nu mă lasă frica de Dumnezeu şi respectul faţă de părinţi să le redau.

De partea cealaltă, fără exagerare, găseşti mai puţină agresivitate. Mai cu moderaţie, aş puncta, şi cred că-i de vină aceeaşi educaţie despre care vorbeam mai sus. Aşa a fost şi în campanii iar cine neagă se face de râs!

Din păcate, sunt şi în cealaltă tabără unele voci fără substanţă, încăpăţânate şi uneori nesimţite, dar pe demonstrate sunt şi mai multe voci „contrafăcute”. Exact, adversarii îşi dau de lucru, în numele altora care habar n-au că… există pe Facebook, ca să aibă motiv de harţă şi jigniri(credeţi-mă pe cuvânt, ştim de la locale!).

Te-ngozeşti cum lăcrimează tineri „citiţi” când îi spun cu dragoste „preşedintele meu” şi-i pun poza lui Iohannis pă primul loc, lăfăit în mulţimea „revoltată”- sătulă poate de prea multe măsuri economice şi sociale luate, în sfârşit, în favoarea lor şi pe care le-au tot cerut de aproape trei decenii încoace.

Te-nfiori, nu alta, când urlă unii că vor odată să plece stânga(?) ca să vină dreapta, aşa, de parcă nu tocmai ar fi ieşit de sub şuncile politice nesimţite ale fostului preşedinte ca să intre sub dosul bine-hrănit al altuia din aceeaşi direcţie.

Te ia cu ameţeală când cer ei dreptate şi legi la fel pentru toţi, da’ de fapt e ca-n fabula lui Alexandrescu: – „Dar ziceaţi…” – „Şi ce-ţi pasă? Te-ntreb eu ce ziceam?
Adevărat vorbeam,
Că nu iubesc mândria şi că urăsc pe lei,
Că voi egalitate, dar nu pentru căţei.(Câinele şi căţelul)

Păi, bine, maestre Klaus, acum pricep şi eu de ce te duci la Strasbourg, mâine, pe 24 ianuarie. Mă gândeam, iniţial, că ţi-o fi ruşine de Cuza să te vadă mut în faţa vreunui mausoleu, dar m-am deşteptat:

La Strasbourg, ăia au plasme mai mari şi viteza de internet mai bună şi se vede mai frumos la tv România-ţi bucăţită de ambiţii -pentru care n-au murit atâţi români, de atâta vreme, în războaie pe bune şi pentru motive pe bune!

 

1 COMENTARIU

  1. Chiar i.ai etichetat pe cei din stradă ?Sau asa ai vrut tu sa.vezi.DEci sa stea presedintele acasă si sa nu meargă la Strasbourg .sa păzească psd?are voie numai Dragnea sa plece.Apropo ce i.a zis T rump ?Il doare rău de tot in baschet de Romania..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.