Jandarmii giurgiuveni au prezentat joi, 19 ianuarie, principalele date cu privire la activitatea desfăşurată anul trecut, evenimentul fiind susţinut la Centrul Cultural „Ion Vinea”. Au fost prezenţi şi preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, prefectul Carmen Crişu, viceprimarul Ion Dragomir, alături de jandarmi şi de colegii lor din celelalte structuri MAI.

Conform informaţiilor din bilanţ, şi în 2016, principalele obiective ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Giurgiu au fost creșterea gradului de siguranță al cetățenilor prin intensificarea activităţilor din sfera siguranţei stradale; executarea cu maximă eficienţă a misiunilor de asigurare a ordinii publice, de pază și protecție instituțională și aplicarea principiilor “transparență” și “deschidere” în relația cu cetățenii.

„Pe parcursul anului 2016 au fost executate peste 12.000 de misiuni de ordine publică, în creștere cu 62% față de anul 2015, prioritatea fiind asigurarea unui climat de normalitate civică, concomitent cu scăderea timpului de reacție la solicitările primite.

În domeniul ordinii publice, jandarmii au executat:

362 misiuni de asigurare;

379 misiuni de asigurare premergător și pe timpul alegerilor;

9.034 misiuni de menţinere în sistem integrat;

1.847 rezerve de intervenție;

718 misiuni în cooperare cu Inspectoratul de Poliție al județului Giurgiu, Instituția Prefectului, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Vlașca” al Județului Giurgiu, Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil, Penitenciarul Giurgiu, Direcția Silvică, E.N.E.L., Inspectoratul Școlar Județean, executorii judecătorești, etc.

178 misiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere”, este precizat în bilanţ.

Conform sursei citate, legătura permanentă cu organizatorii manifestărilor cu public numeros și ai competițiilor sportive, precum şi modul de planificare, organizare şi coordonare a misiunilor au condus la prevenirea unor stări tensionate care ar fi putut degenera.

În anul 2016 nu au fost cazuri de tulburare gravă a ordinii şi liniştii publice şi nu s-a impus restabilirea acesteia.

“Asigurarea climatului de siguranţă în zona instituţiilor de învăţământ a fost de asemenea în atenția jandarmilor. În anul școlar 2015-2016, în responsabilitatea inspectoratului au fost 8 unități de învățământ: Grupul Şcolar Naval “Viceamiral Ioan Bălănescu”, liceul teoretic “Nicolae Cartojan”, liceul teoretic “Tudor Vianu”, Liceul Tehonlogic, Liceul Tehnologic “Dimitrie Bolintineanu” din Bolintin Vale, liceul Tehnologic “Tiu Dumitrescu” din Mihăileşti, şcolile generale din Clejani şi Ghimpaţi.

În anul 2016 jandarmii au organizat peste 70 de activităţi de prevenire și informare, care au avut ca scop:

-prevenirea delincvenţei juvenile, a violenţei şi a absenteismului şcolar;

-prevenirea şi combaterea fenomenului contravenţional şi infracţional;

-promovarea instituţiilor militare de învăţământ – Arma Jandarmi, prin -prezentarea specificului misiunilor executate de către structurile Jandarmeriei;

-promovarea spiritului de fair-play.

Atât la nivelul unităţii, cât şi la subunităţile dislocate au funcţionat permanent echipe de intervenţie care au răspuns operativ la solicitările cetăţenilor, marea majoritate pentru aplanarea unor scandaluri sau conflicte de mică amploare, tulburarea liniștii publice, adresarea de injurii și amenințări cu acte de violență”, se mai arată în comunicat.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.