Subunitățile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă  al judeţului Giurgiu au intervenit la68 situații de urgență, în perioada 13.01.2017– 15.01.2017.

Dintre acestea, anunţă reprezentanţii ISU Giurgiu, 58 de intervenții au fost ale Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare și Descarcerare pentru acordarea primului ajutor medical. În cazul intervenţiilor SMURD cele mai frecvente simptome prezentate de pacienți au fost: hipertensiune arterială, cefalee, vertij, tahicardie, traumatisme.

Apoi, pomperii au intervenit la şase intervenţii de degajare ţurţuri, două incendii casă şi o intervenţie de asigurare măsuri PSI.

Vă redăm mai jos detalii despre intervenii, informaţii transmise printr-un comunicat de către reprezentanţii ISU Giurgiu.

„În data de 13.01.2017, ora 10:03I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în localitatea Bolintin Deal pentru îndepărtarea țurțurilor formați la streșinile caselor. La locul solicitării s-a deplasat oautospecială de lucru cu apă și spumă aparținând Detașamentului de pompieri Bolintin Deal. După executarea recunoașterii, echipajul de pompieri a intervenit pentru înlăturarea țurțurilor care amenințau siguranța cetățenilor.

În data de 13.01.2017, ora 13:30I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în localitatea Bolintin Deal pentru îndepărtarea țurțurilor formați la streșinile caselor. La locul solicitării s-a deplasat o  autospecială de lucru cu apă și spumă aparținând Detașamentului de pompieri Bolintin Deal. După executarea recunoașterii, echipajul de pompieri a intervenit pentru degajarea țurțurilor care deveniseră un real pericol pentru cetățeni.

În data de 13.01.2017, ora 16:00I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în localitatea Bolintin Vale pentru îndepărtarea țurțurilor formați la streșinile caselor. La locul solicitării s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă și spumă aparținând Detașamentului de pompieri Bolintin Deal. După executarea recunoașterii, pompierii au intervenit pentru înlăturarea țurțurilor care amenințau siguranța cetățenilor.

În data de 13.01.2017, ora 23:44I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în localitatea Herești pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă. La locul solicitării s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă și spumă aparținând Punctului de Lucru Greaca. Echipajul a intervenit  pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia au ars: treipaturi, o masă, două scaune, o saltea și articole textile. Cauza probabilă a incendiului: foc deschis.

În data de 14.01.2017, ora 09:39I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în municipiul Giurgiu pentru îndepărtarea țurțurilor formați la streșinile caselor. La locul solicitării s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă și spumă aparținând Detașamentului de pompieri Giurgiu. După executarea recunoașterii, echipajul de pompieri a intervenit pentru înlăturarea țurțurilor care amenințau siguranța cetățenilor.

În data de 15.01.2017, ora 02:06I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în localitatea Giurgiu pentru stingerea unui incendiu izbucnit la niște tomberoane de gunoi. La locul solicitării s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Giurgiu.Echipajul de pompieri a acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia au ars: șase tomberoane de gunoi și aproximativ 1000 kg. de gunoi menajer. Cauza probabilă a incendiului: jar.

În data de 15.01.2017, ora 08:25I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în localitatea Copaciu pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă. La locul solicitării s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă și spumă aparținând Detașamentului de pompieri Bolintin Deal. Echipajul a intervenit pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia au ars: un coș de fumșielementelecombustibile ale unuiperete din paiantă, pe o suprafață de cca. 6 mp. Cauza probabilă a incendiului:jar.

În data de 15.01.2017, ora 09:29I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în municipiul Giurgiu pentru îndepărtarea țurțurilor formați la acoperișul școlii generale nr. 4 Giurgiu. La locul solicitării s-a deplasat o autospecială de primă intervenție și comandă din cadrul Detașamentului de pompieri Giurgiu. După executarea recunoașterii, echipajul de pompieri a intervenit pentru degajarea țurțurilor care amenințau siguranța elevilor.

În data de 15.01.2017, ora 11:45I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în municipiul Giurgiu pentru îndepărtarea țurțurilor formați la nivelul acoperișului unui bloc de pe strada 1 Dec. 1918. La locul solicitării s-a deplasat oautospecială de primă intervenție și comandă din cadrul Detașamentului de pompieri Giurgiu. După executarea recunoașterii, echipajul de pompieri a intervenit pentru degajarea țurțurilor care amenințau siguranța cetățenilor.

În data de 15.01.2017, ora 19:42I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină localitatea Mihai Vodă pentru asigurarea măsurilor PSI la un branșament de gaz deteriorat din cauza căderii unei crengi dintr-un copac.La locul solicitării s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă și spumădin cadrul Detașamentului de pompieri Bolintin Deal. Echipajul prezent la locul intervenției a asigurat zona de intervenție până la sosirea echipajului firmei de distribuție a gazului.

De asemenea,în data de 14.01.2017 echipajele subunităților din cadrul ISU “Vlașca” Giurgiu au executat trei misiuni de patrulare, indentificare,preluare și transport a persoanelor fără adăpost. Pe timpul desfășurării acestei activități nu au fost găsite persoane fără adăpost. ISU Giurgiu”

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.