Peste 25 de jandarmi vor asigura vineri, 06 ianuarie a.c., măsurile de ordine publică timpul manifestărilor religioase prilejuite de sărbătorirea Botezului Domnului.

Reprezentanţii IJJ Giurgiu anunţă că, începând cu ora 09.00, jandarmii vor fi prezenţi la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” şi vor adopta măsuri specifice astfel încât ceremonia de sfințire a apei să se desfășoare în condiții de siguranță.

„Având în vedere faptul că în fiecare an la slujbele religioase oficiate de Bobotează participă numeroşi credincioşi, la catedrală va fi instalat un dispozitiv din garduri de protecţie, astfel încât să se evite îmbulzeala şi tulburarea liniştii publice.

Jandarmii vor asigura măsurile de ordine şi pe timpul deplasării soborului de preoţi și a enoriașilor spre Canalul Cama şi oficierii slujbei de sfinţire a apelor.

Jandarmeria Giurgiu recomandă cetăţenilor care vor participa la slujba religioasă să manifeste calm, înţelegere, să adopte un comportament civilizat şi să aştepte cu răbdare împărţirea apei sfinţite, fără a produce dezordine.

Totodată, cetățenii sunt sfătuiți să respecte indicaţiile jandarmilor, să acorde atenţie modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale şi să anunţe cea mai apropiată patrulă de ordine publică dacă observă persoane cu un comportament antisocial.

În această misiune jandarmii sunt sprijiniți de efective din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Giurgiu, Direcției Poliției Locale și Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Vlașca” al județului Giurgiu”- IJJ Giurgiu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.