Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu anunţă că, în perioada 22.12.2016 – 28.12.2016,  pompierii au intervenit la 115 situații de urgență.

Dintre acestea, 104 au fost intervenții ale Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare și Descarcerare pentru acordarea primului ajutor medical. În cazul intervenţiilor SMURD cele mai frecvente simptome prezentate de pacienți au fost: hipertensiune arterială, cefalee, vertij, tahicardie, traumatisme.

Celelalte cazuri sunt:

– 1 intervenție incendiu gunoi menajer– municipiul Giurgiu;

– 1 intervenție incendiu locuință – localitatea Greaca;

– 1 intervenție incendiu locuință – localitatea Hodivoaia;

– 1 intervenție accident rutier – localitatea Stoenești;

– 1 intervenție incendiu vegetație uscată – localitatea Ciorogârla;

– 1 intervenție incendiu anexă gospodărească – localitatea Stejaru;

– 1 intervenție salvări animale – municipiul Giurgiu;

– 1 intervenție asistență persoane – municipiul Giurgiu;

– 1 intervenție accident rutier – localitatea Tomulești;

– 1 intervenție incendiu autoturism – localitatea Palanca;

– 1 intervenție incendiu container gunoi – municipiul Giurgiu.

 

Vă redăm mai jos întregul comunicat al ISU Giurgiu cu detalii despre fiecare intervenţie în parte:

„În data de 24.12.2016 ora 03:20, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în municipiul Giurgiu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la containere de gunoi. La locul solicitării s-au deplasatpompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Giurgiu cu o autospecială de lucru cu apă și spumă. După executarea recunoașterii, s-a acționat pentru stingerea incendiului în urma căruia au ars 5 containere de gunoi menajer.

În data de 23.12.2016 ora 21:06, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în localitatea Greaca,pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. La locul solicitării s-au deplasatpompierii din cadrul Punctului de Lucru Greaca cu o autospecială de lucru cu apă și spumă. După executarea recunoașterii, s-a acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia a ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 6 mp.

În data de 24.12.2016 ora 20:14, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în localitatea Hodivoaia, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. La locul solicitării s-au deplasatpompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Giurgiu  cu două autospecialede lucru cu apă și spumă, o autospecială SMURD și o autospecială de primă intervenție și comandă. După executarea recunoașterii s-a acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia au ars tavanele a două dormitoare pe o suprafață de aproximativ 20 mp.

În data de 24.12.2016 ora 20:41, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în localitatea Stoenești, unde s-a produs un accident rutier. La locul solicitării s-au deplasatpompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Bolintin Dealcuo autospecială SMURD și o autospecială de lucru cu apă și spumă , acționându-se pentru transportarea unui pasager la spital și pentru îndepărtarea urmelor de combustibil de pe carosabil.

În data de 25.12.2016 ora 14:17, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în localitatea Ciorogârla, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. La locul solicitării s-au deplasatpompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Bolintin Dealcu o autospecială de lucru cu apă și spumă. După executarea recunoașterii, s-a acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia au ars aproximativ 5 mp vegetație uscată, gunoi menajer și 50 anvelope de autoturism.

În data de 26.12.2016 ora 18:18, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în localitatea Stejaru, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească. La locul solicitării s-au deplasatpompierii din cadrul Punctului de Lucru Greaca cu o autospecială de lucru cu apă și spumă. S-a acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia au ars aproximativ 3000 kg cereale, o betonieră și trei butoaie de lemn.

În data de 26.12.2016 ora 20:11, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în municipiul Giurgiu, pentru salvarea unui animal. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Giurgiu cu o autospecială de lucru cu apă și spumă. După executarea recunoașterii, s-a acționat pentru scoaterea unui câine dintr-un canal tehnologic.

În data de 27.12.2016 ora 04:01, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în municipiul Giurgiu, în sprijinul echipajului ambulanței SAJ. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Giurgiu cu o autospecială de lucru cu apă și spumă. S-a intervenit pentru transportul unei persoane din locuință până la ambulanță.

În data de 27.12.2016 ora 10:43, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în localitatea Tomulești, unde s-a produs un accident rutier. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Giurgiu  cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și o autospecială pentru descarcerare. După executarea recunoașterii, s-a acționat pentru deschiderea capotei unui autoturism și îndepărtarea bornelor bateriei.

În data de 27.12.2016 ora 15:57, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în localitatea Palanca, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Bolintin Deal cu o autospecială de lucru cu apă și spumă. După executarea recunoașterii, s-a acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului care se manifesta la rezervorul autoturismului aflat în curs de dezmembrare de către proprietar.

În data de 27.12.2016 ora 16:44, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în municipiul Giurgiu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un tomberon de gunoi. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Giurgiu cu o autospecială de lucru cu apă și spumă. După executarea recunoașterii, s-a acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia au ars un container din material plastic și aproximativ 100 kg gunoi menajer.

De asemenea, echipajele subunităților din cadrul ISU “Vlașca” Giurgiu au executat 19 recunoașteri în teren având ca scop familiarizarea acestora cu obiectivele din zona de competență, precum și educarea și instruirea utilizatorilorasupra modului de acțiune în cazul producerii unor situații de urgență.

ISU Giurgiu”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.