Ieri, joi, 8 decembrie, a avut loc la Plevna, Bulgaria, cea de-a VI-a întâlnire a Comitetului de Monitorizare a Programului Interreg V-A România-Bulgaria.

În cadrul întâlnirii, au fost aprobate proiectele depuse pe axele 4 şi 5 ale Programului, având ca termen de depunere 15 martie 2016.

Consiliul Judeţean Giurgiu, în calitate de beneficiar lider, şi Prefectura Districtului Ruse, în calitate de beneficiar 2, au câştigat proiectul pe Axa prioritară 5- O regiune eficientă, Obiectivul specific 5.1. Sporirea capacităţii de cooperare şi eficienţei instituţiilor publice în contextul CBC.

Proiectul are titlul « Cross-border advanced training programme for Giurgiu County and Ruse District administrations »( Program avansat transfrontalier de instruire pentru administraţia judeţului Giurgiu şi Districtului Ruse), Acronim CBA şi valoare aprobată de 472.966 de euro.

În cadrul proiectului, Consiliul Județean Giurgiu, ca beneficiar lider, dorește creșterea capacității de cooperare între autoritățile publice din județul Giurgiu și districtul Ruse prin profesionalizarea personalului și crearea unui cadru comun de cooperare în domeniile de interes comun.

Vor fi achiziţionate echipamente IT pentru personalul propriu şi vor fi realizate activităţi comune pentru creşterea capacităţii de atragere a fondurilor europene pentru investiţii în judeţul Giurgiu şi districtul Ruse.

Până la acest moment, Consiliul Judeţean Giurgiu are două proiecte câştigate în cadrul acestui Program.

Tot în cadrul întâlnirii din 8 decembrie, de la Plevna, Comitetul de Monitorizare a Programului a aprobat lansarea unui nou apel de proiecte pentru contractarea sumelor rămase necheltuite pe axele prioritare 1 : o regiune bine conectată, 2 : o regiune verde şi 3 : o regiune sigură.

Ghidul Solicitantului pentru noul apel va fi publicat spre consultare în luna ianuarie 2017.

Consiliul Judeţean Giurgiu, împreună cu partenerii săi din districtul Ruse, Bulgaria, intenţionează depunerea a cel puţin două proiecte pentru atragerea de fonduri europene pe Programul Interreg V-A în anul 2017, prioritatea rămânând şi anul viitor asigurarea fondurilor necesare reabilitării şi moderninzării infrastructurii rutiere.

Sursă: Facebook CJ Giurgiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.