Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, a transmis, joi, 1 decembrie, mesajul său cu ocazia Zilei Naţionale a României:

„Stimaţi giurgiuveni,

1 Decembrie este sărbătoarea noastră de suflet, este o zi sfântă care vine imediat după sărbătoarea Sfântului Andrei, ocrotitorul spiritual al românilor.
În aceste momente trebuie să privim cu recunoștință spre trecut, la jertfa strămoşilor noştri de acum 98 de ani pentru a realiza Unirea tuturor românilor și să le aducem un omagiu!

De aceea, cu prilejul acestei sărbători, orice dispută, conflict şi tensiune de orice fel trebuie să înceteze, lăsând să primeze încrederea, bunătatea, speranţa şi bucuria de a fi român.

Astăzi e ziua tuturor românilor, este ziua în care ne amintim că suntem cu toţii fraţi şi fii ai aceluiaşi Dumnezeu. Să fim mai buni, mai toleranţi, să revenim la înaltul ideal- fraternitatea şi iubirea necondiţionată, să fim conştienţi că fiecare dintre noi avem o misiune în această existenţă şi să ne urmăm visul! Să facem ca strămoşii noştri să fie mândri de noi!

De-a lungul secolelor, am demonstrat că suntem puternici, că suntem uniţi şi că putem învinge orice obstacol. Suntem un popor de învingători – trebuie doar să privim în noi înşine ca să redescoperim acest lucru!

De Ziua noastră Națională să ne aducem aminte de eroi, de sărbători și credință! Prezența lor în conștiința noastră, imaginile documentare, faptele de vitejie ne vorbesc de sacrificiul lor, de compromisuri și de o zi unică, în fapt moștenirea pe care ne-au lăsat-o- dimensiunea eroismului lor și simbolismul identității noastre naționale.

Iubirea de neam nu este o invenţie a secolului XIX, nu este o ideologie politică şi nu poate fi confiscată de o grupare sau alta. E sentimentul firesc al iubirii de aproape, aşa cum însuşi Dumnezeu ne-a spus. Îndemnul acesta vi-l transmit şi eu: iubiţi-vă părinţii şi casa! Iubiţi-vă aproapele! Iubiţi-vă neamul! Sus inima, români!

La Mulți Ani, România, La Mulţi Ani, români, La Mulţi Ani, giurgiuveni!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.