Eu cred că readucerea în atenţie a subiectului Podul de la Grădiştea, în campanie electorală, a ajuns să-i enerveze pe giurgiuveni la fel ca atunci când te mănâncă-n talpă când eşti la prima întâlnire, după o zi de campanie prin tot judeţul. Şi e o comparaţie cuminte, credeţi-mă!

Căzut în 2005 şi rămas la pământ până în zilele noastre, acest obiectiv a ajuns, evident, un laitmotiv- la fel ca ăla cu „locurile de muncă”-, dar culmea, mai cu seamă în gura celor care au avut la dispoziţie aproape 2(două, II)  mandate, adică aproape 8 ani, fraţilor!, ca să-l facă.

Dreapta. Ah, ce-mi place mie de ea, aşa reunită. PNL plus PDL egal Love: „Daţi-ne iar Puterea, că vă facem podu’!”. Praf.

Venit miercuri, 23 noiembrie, la Giurgiu ca să-i susţină pe candidaţii PNL Giurgiu la parlamentare, fost ministru al Transporturilor, Ludovic Orban, s-a apucat să le vorbească jurnaliştilor(care-au oftat, şi-au dat ochii peste cap şi au mustăcit pe sub pixurile lor deloc cuminţi) despre… Podul de la Grădiştea.dsc_0170

Observând, pesemne, sprâncenele ridicate ale gazetarilor, Orban s-a prins că tre’ să vină cu precizarea: „Eu, când am ajuns la Ministerul Transporturilor, am găsit podul prăbuşit(Doamne fereşte! nu cred că aţi fi avut puterea necesară să-l dărâmaţi dumneavoastră, n.r.) şi am făcut un studiu de fezabilitate pentru reconstruirea acestuia, dar mi s-a terminat mandatul…”.

Restul e istorie. Nu, pe bune! E istoria Dreptei.

Din 2005 şi până acum au trecut 11 ani, corect?

Vă garantez că nu mai ţine nici marota cu „jos PSD!”, deşi tot voi sunteţi la Guvernare, aşa că vă invit să studiem împreună documentul de mai jos, cules de pe:  http://enciclopediaromaniei.ro/.

guverne-dreapta

E atât de simplu! Câte mandate mai vreţi, PNL-isto PDL-işti, ca să ne faceţi Podul de la Grădiştea?

Dar cel mai mişto fapt este că lucrurile intraseră pe un făgaş normal cu acest obiectiv în vara anului trecut, în Guvernul Ponta, când se reuşise performanţa să fie prinse chiar sume în buget pentru această investiţie.

Iată ce declara Răzvan Cuc în august 2015, pe atunci secretar de stat în Ministerul Transporturilor: http://www.giurgiu-acum.ro/nu-mai-vis-podul-de-la-gradistea-va-fi-reabilitat/

Ce s-a întâmplat cu proiectul, în ultimul an, de când tehnocraţii lui Cioloş cel susţinut de PNL(PDL) sunt la guvernare?

E una retorică, desigur!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.