Aleşii judeţului au votat, vineri, 18 noiembrie, într-o şedinţă extraordinară, un proiect de hotărâre în acest sens. Acesta vizează stabilirea unui Regulament, cu procedurile şi cu documentele necesare medicilor pentru a-şi putea recupera banii plătiţi pe naveta făcută între Capitală şi Giurgiu. Este vorba, desigur, despre medicii care lucrează la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, 36 la număr, a anunţat directorul economic al CJ Giurgiu, Florentina Stănculescu.

La rândul său, consilierul social-democrat Aurelia Dobre a luat cuvântul şi a felicitat actuala conducere a CJ pentru această reuşită. „Vă felicit sincer pentru că personal, de 4 ani, m-am chinuit să introduc pe ordinea de zi un proiect similar şi nu am reuşit!”, a spus Dobre.

La rândul său, liberalul Mihnea Boerescu a ridicat problema asigurării unor locuinţe pentru medici.  Vicepreşedintele CJ Cristian Marciu a spus că a solicitat tuturor unităţilor administrativ-teritoriale giurgiuvene unde sunt spitale să trimită o listă cerută, de asemenea, de Ministerul Dezvoltării. Doar Primăria Giurgiu a făcut acest lucru. De altfel, primarul Barbu a anunţat în mai multe rânduri că vor fi amenajate 44 de locuinţe tip ANL pentru specialişti din mai multe domenii, inclusiv din cel sanitar.

Consilierul PNL Georgeta Mihuţ a solicitat, la rândul ei, conducerii CJ Giurgiu şi a Spitalului Judeţean să găsească o soluţie pentru amenajarea unei secţii pentru bolnavii de cancer în stadiu terminal. Preşedintele Marian Mina a spus că sunt deja discuţii avansate cu directorul SJU, Elena Dinu, pentru amenajarea unei asemenea secţii, cel mai probabil la Ghimpaţi, dar obligatoriu şi un spaţiu similar va fi şi la SJU Giurgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.