Sistemul de sănătate pus în slujba pacientului, reluarea Programului Naţional pentru vindecarea bolnavilor de Hepatită C, anularea creşterii preţurilor la medicamente, dezvoltarea companiei de stat Unifarm, construirea a opt spitale regionale şi modernizarea tuturor spitalelor de urgenţă, a ambulatoriilor de specialitate, maşini noi pentru Ambulanţă, medicamente compensate şi gratuite, noi programe de sănătate publică şi venituri decente pentru medici.

Acestea sunt doar câteva dintre măsurile propuse de către social-democraţi în Programul PSD pentru Sănătate prezentat joi, 10 noiembrie, în conferinţă de presă de către managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă(SJU) Giurgiu, medicul Elena Dinu.

„Creşterea nivelului de trai în România nu înseamnă numai venituri mai mari, ci şi asigurarea accesului copiilor la educaţie de top. Înseamnă accesul tuturor românilor la un sistem de sănătate performant, înseamnă transformarea per ansamblu a României. Aşa cum este cunoscut, în fiecare an, medici specialişti părăsesc România. Pentru că, într-adevăr, şcoala românească de medicinăeste foarte apreciată. Ne dorim ca, totuşi, aceşti medici să rămână şi să lucreze în spitalele noastre”, a declarat Elena Dinu.

Managerul SJU Giurgiu a subliniat că, astfel, este nevoie de măsuri viabile şi sustenabile, cuprinse în Programul PSD pentru Sănătătate denumit „Sănătatea este nepreţuită”.

„În cadrul Programului PSD pentru Sănătate propunem ca întregul sistem de sănătate să fie unul în slujba pacientului: de la Ministerul Sănătăţii, Casele de Sănătate, sistemul de urgenţă, medicul de familie, ambulatoriul de specialitat şi până la spitale. Printre proiectele importante pe care le dorim implementate este şi acela de realuare a Programului Naţional pentru vindecarea bolnavilor de Hepatită C. Acesta a fost demarat în 2015 şi au fost înscrişi 5.700 de pacienţi cu grade foarte avansate ale bolii, respectiv gradul de fibroză F4. Este foarte important de precizat că 99% dintre cei care au fost incluşi în acest program au fost vindecaţi complet”, a anunţat Elena Dinu şi pe pagina sa de Facebook.

Conform aceleiaşi surse, tratamentul folosit în cadrul programului amintit este fără reacţii adverse, iar preţul negociat a fost cel mai mic din Europa.

„A fost un program foarte bun, blocat fără justificare de actualul Guvern de Tehnocraţi conduşi de Cioloş. Nu cred că au făcut asta în necunoştinţă de cauză, dar oricum nu pot înţelege ce motive ar fi avut.

Noi dorim repornirea Programului Naţional pentru vindecarea bolnavilor de Hepatită C, din 2017, şi să fie incluşi şi pacienţii cu gradul F3, adică per total cel puţin 10.000 de români”, a mai spus social-democrata Dinu.

Vom prezenta şi noi, în fiecare zi, proiectele şi măsurile propuse de PSD pentru un sistem de sănătate… sănătos!sanatate-2_1 sanatate-2_2 sanatate-2_3 sanatate-2_4

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.