Polițiștii efectuează, joi, 10 noiembrie, 30 de percheziții în București și în șase județe, într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul transporturilor, cu un prejudiciu de 2 milioane de lei, scrie presa centrală.

Conform jurnaliştilor naţionali, la descinderi participă peste 80 de polițiști, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Într-un comunicat al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București (DGPMB), anchetatorii efectuează 30 de percheziții domiciliare în municipiul București și județele Ilfov, Giurgiu, Călărași, Constanța, Buzău și Olt. Vor fi puse în aplicare 19 mandate de aducere.

„Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice — Poliția Sectorului 2. Din datele și probele administrate în cauză, rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiții, prin intermediul mai multor societăți comerciale, au înregistrat achiziții fictive de mărfuri și servicii, beneficiind astfel de deducerea ilicită a unor taxe și impozite. Prejudiciul creat bugetului consolidat al statului este estimat la 2.000.000 de lei”, se precizează în comunicat.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.