Aceasta, după ce joi, 3 noiembrie, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, a semnat cu preşedintele Raionului Anenii Noi, Republica Moldova, Alexandru Barbăroşie, o Înţelegere de Cooperare.

Reprezentanţii CJ Giurgiu anunţă pe pagina de Facebook a instituţiei că, în baza Înţelegerii, acţiunile care vor fi puse în practică se vor referi în special la schimburi de experienţă în domeniul dezvoltării locale; promovarea reciprocă în domeniile dezvoltării economice, educaţiei, culturii şi turismului; schimburi interinstituţionale, în special în domeniul social, dezvoltare economică, educaţiei, cultură, sport, protecţia mediului înconjurător, transport şi protecţia medico-socială.

De asemenea, atât conducerea CJ Giurgiu cât şi ce a Raionului Anenii Noi, reprezentată de preşedintele Alexandru Barbăroşie, îşi propun derularea unor proiecte de dezvoltare economică şi socială care să fie în beneficiul comunităţilor locale pe care le reprezintă.

„Este o deosebită onoare să mă aflu, astăzi, aici, în mijlocul domniilor voastre pentru semnarea Înţelegerii de Cooperare dintre judeţul Giurgiu din România şi Raionul Anenii Noi din Moldova. Ca preşedinte al Consiliului Judeţean Giurgiu, aflat la primul mandat, consider că este obligaţia noastră, a politicienilor, de a ne conecta la aşteptările cetăţenilor, de a reconstrui punţi de legătură şi de a ne asuma responsabilităţi cu privire la un viitor mai bun şi la o aşezare a regiunilor pe care le reprezentăm pe harta regiunilor prospere ale Europei. Suntem aici, astăzi, pentru că ne dorim ca prin cooperarea cu Raionul Anenii Noi din Republica Moldova să avem rezultate cel puţin la fel de fructuoase ca cele cu Districtul Ruse din Bulgaria”, a spus, printre altele preşedintele CJ Giurgiu, Marian Mina, la
întâlnirea menţionată.

După semnarea Înţelegerii de Cooperare, a avut loc şi o întâlnire cu 20 de primari din Moldova, cu privire la posibilitatea accesării în comun a unor proiecte europene. Totodată, cei din delegaţia română(din care au făcut parte si mai mulţi directori ai CJ Giurgiu) au vizitat diverse obiective din Anenii Noi.

dsc_0015 dsc_0016 dsc_0021 dsc_0026 dsc_0029 dsc_0040 dsc_0041

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.