Medici giurgiuveni vor merge în Istanbul pentru a vedea cum se desfăşoară la Clinica Anadolu actul medical- de la diagnosticare, internare şi până după intervenţia chirurgicală. De asemenea, în funcţie de posibilităţi, conducerea Consiliului Judeţean Giurgiu îşi doreşte dotarea Spitalului de Urgenţă Giurgiu, tot cu sprijinul celor de la Anadolu.

Aceste lucruri sunt prevăzute pentru început într-un parteneriat semnat sâmbătă, 29 octombrie, la Giurgiu de către reprezentanţii Anadolu, veniţi, aşadar, din două motive.

În sala de şedinţe a Consiliului Judeţean(CJ Giurgiu), au venit la întâlnirea cu presa locală, astăzi, chirurgul oncolog Fatih Agalar, precum supervizorul Anadolu România, Daniela Ilie, şi Sibel Esen, specialist în relaţii internaţionale.dsc_0346 dsc_0339

Mai întâi, preşedintele Marian Mina a luat cuvântul şi a spus că este onorat de vizita specialistului de la Clinica Anadolu şi a vorbit despre cele două motive pentru care Agalar a venit la Giurgiu.

Astfel, a precizat Mina, în cadrul acestei vizite, giurgiuvenii diganosticaţi cu cancer vor primi o a doua opinie cu privire la rezultatele analizelor lor.dsc_0352 dsc_0351 dsc_0344

„Apoi, în al doilea rând, vizita a prilejuit încheirea unui parteneriat între Consiliul Judeţean Giurgiu şi Clinica Anadolu. Onoarea de a-l avea aici pe medicul Fatih Agalar este cu atât mai mare cu cât este un reputat chirurg oncolog care a salvat viaţa a mii de oameni. Vreau, de aceea, să-i mulţumesc pentru că a venit astăzi, la noi! Această întâlnire îmi doresc să fie un prim pas în colaborarea noastră”, a menţionat şeful CJ Giurgiu.

Marian Mina a anunţat, astfel, că mai întâi, vor fi efectuate vizite ale medicilor giurgiuveni în Turcia. De asemenea, în măsura posibilităţilor, în 2017, se doreşte şi dotarea Spitalul Judeţean cu sprijinul prietenilor de la Anadolu.

„În niciun caz nu încerc politizarea acestui eveniment, dar merită să fie spus faptul că senatorul Niculae Bădălău se află în discuţii avansate cu fostul ministru al Sănătăţii, Bănicioiu, cu privire la un plan de dezvoltare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, de modenizare şi dotare, iar eu îmi doresc ca prietenii de la Clinica Anadolu să aibă un cuvânt de spus în această privinţă”, a mai declarat Mina.

Agalar: Toată viaţa, între pacient şi medic rămâne o relaţie, o strânsă legătură

Chirurgul oncolog Fatih Agalar le-a mulţumit consilierului judeţean Mirela Delea, datorită căreia a fost posibilă vizita, dar şi lui Marian Mina pentru felul în care au fost primiţi la Giurgiu.dsc_0354

„Nu este prima oară când vin aici, dar, de fiecare dată, sunt tot mai fericit. Datoria noastră nu este doar să facem o intervenţie chirurgicală şi, gata, să-i trimitem pe oameni acasă. Pacienţii noştri au nevoie şi primesc o îngrijire aparte. Este foarte important să urmărim cum se adaptează pacientul, ulterior, în viaţa socială. Toată viaţa, între pacient şi doctor rămâne o relaţie, o strânsă legătură. Îmi doresc, de asemenea, să dezvoltăm o relaţie între specialiştii clinicii din Turcia şi cei de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu. Vrem să ne ajutăm reciproc, să avem o cooperare bună. Dacă vom reuşi, se vor deschide multe uşi între noi şi spitalul de aici. Am speranţa că vom vedea pacienţi fericiţi, medici fericiţi şi, per ansamblu, un popor fericit”, a zis medicul Agalar.

La rândul său, Mirela Delea şi-a exprimat speranţa că medicii din Giurgiu vor fi mai deschişi faţă de astfel de evenimente.dsc_0347

„ Îmi doresc ca specialiştii giurgiuveni să fie mai implicaţi. Domnul profesor şi ceilalţi reprezentanţi ai Clinicii Anadolu sunt aici pentru a sprijini comunitatea giurgiuveană iar exemplul lor ar trebui urmat de cât mai mulţi medici giurgiuveni. Noi suntem onoraţi de prezenţa dumneavoastră aici şi vă mulţumim pentru că reuşiţi să daţi speranţă de viaţă oamenilor!”, a subliniat Mirela Delea.

După conferinţa de presă, medicul Fatih Agalar s-a întâlnit cu peste 50 de oameni care au dorit să afle şi o a doua părere asupra diagnosticului pus anterior.

Text şi foto: Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.