Hai să nu fim foarte răi! Că, la o adică, sunt şi unii care doar înainte de decembrie 2016… habar n-au unde e Giurgiu pe hartă. Ce, dacă mama lor nu le-a zis!? Doar tatăl. Află şi ei de la GPS-ul cu voce sexi că-s nevoiţi să treacă vama noastră ca s-ajungă la bulgari. Mă jur!

Hai să fim inclusiv sinceri! Mai sunt şi unii care au auzit de Giurgiu.

Nu v-agitaţi! Chestii de cultură generală: că-i pe undeva pe lângă Teleorman, Dâmboviţa sau Bucureşti. Ştii? Că le mai zicea tăticul, din când în când: băi, tinere, am fost la Giurgiu ca să trec la Ruse ca să ajung în Grecia. Şi, haideţi să nu exagerăm, că doar sunt şi unii ai căror strămoşi trecură p-aci ca să bea apă, în drumul lor către Occident, prin 1764. Băi, deci ei chiar merită!

E, confraţi, ajunserăm în 2016 şi avem „bafta să ne colinde”, la parlamentare, din nou, şi d-ăştia care-şi amintesc de Giurgiu când n-au unde altundeva să candideze.

Pe bune! Aşa-mi miroase mie când îl văd pe candidatul PNL(Giurgiu?) Dan Vlaicu, de exemplu. Bucureştean get-beget şi cu tatăl din Teleorman. Io chiar n-am ceva cu el, doar ne-am văzut de fix 2 ori. Da’ ce-are el cu noi?

I-am studiat discursul de la conferinţele de presă, trecutul profesional, p-ăla… genealogic, şi m-am prins!

Mi-l imaginez în preabinele ăla bucureştean, printre blocurile dă pă… Calea Moşilor, într-o seară, cum îl trosneşte: -Bă, bă! Eu ştiu că există- cel puţin acum 11.800 de ani, când au trecut ai mei p-aci, era- un judeţ…. Veliko Târnovo! Bă, nu, mă, nu mă încurca! Giurgiu, aşa! Ş-am auzit că acolo doar în guvernările de stânga au avut şi ei baftă să primească un strop de ajutor. Să le stricăm rostul, zic.

Gigi Ştefan se răţoieşte bosumflat, mai mult pentru sine: -Eu sunt preşedinte…

Vlaicu: -Tu să taci, Alina decide!

Beianu rânjeşte-n gol: -Şi eu am fost preşedinte…

-Co-, frăţică. Co- eşti şi acum! sughite Ştefan de râs.

Vlaicu scuipă-n sân şi continuă: –Că jeo sui giurgiuvean, mă! O să vin io de şapte ori pe zi de la Bucureşti, să mă văd la cabinetul meu parlamentar cu toţi oamenii din oraş şi din judeţ şi-o să mă bat cu tot Legislativul ţării ca Giurgiu să fie Las Vegas dă România! Că eu sunt cel mai tare candidat pentru Giurgiu, de la Cezar încoace! Numa’ eu ştiu ce le trebuie, ce nu, ce sunt, câţi, de ce, de ce nu, unde, pe cât! Că jeo sui giurgiuvean de 15 minute cât durează conferinţele de presă. Baby, vote 4 me!

Şi cei trei, alături de Măroiu care le aduce maşina de unde o lăsaseră parcată mereu pe Calea Moşilor, izbucnesc în râs.

Exact ca giurgiuvenii, pe 11.

Decembrie

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.