Cu ameninţări, controale abuzive ale deconcentratelor asupra cui nu-i „cuminte”, cu presiuni, cu tot ce poate fi mai rău într-o societate ce se vrea una democratică n-au reuşit PDL-iştii în ţara asta, în judeţul nostru.

Totuşi, se pare n-au înţeles nimic din lecţia pe care le-au dat-o românii atunci când i-au trântit de la cârma ţării. Şi, dacă o ţin tot aşa, sigur o să primească palma, cu viteză, şi pe celălalt obraz.

Preşedintele PNL Giurgiu, candidat la funcţia de deputat, Gheorghe Ştefan, a făcut, la cea mai recentă conferinţă de presă, o declaraţie cel puţin ciudată. În sensul că, aşa cum am mai arătat, felul în care a spus-o a făcut să pară mai degrabă o ameninţare la adresa a doi primari giurgiuveni.

„De diseară sau de luni, primarul din Ulmi(Petre Nicolae, n.r.) nu va mai fi primar!(…) Probabil că şi la Mihăileşti. Sper ca până la parlamentare să se întâmple asta. Pentru că domnul Dobre(primarul Mihai Dobre, n.r.)… eu cred că nu mai prezintă calităţile morale ale unui primar care să organizeze alegerile parlamentare!”, a spus liderul PNL Giurgiu.

Vă reamintim că a fost întrebat cum de ştie că se va întâmpla acest lucru iar Ştefan a spus că este firesc să ştie. „Ordinul fostului prefect va fi contestat, eu am făcut solicitare în sensul ăsta!”, a subliniat Ştefan.

Surse politice ne-au transmis faptul că, în baza Legii 544, a fost făcută o solicitare la Prefectură pentru verificarea informaţiilor transmise public de către Ştefan. Surpriză? Nu prea. Preşedintele liberal n-a depus nicio solicitare, nici cu privire la cazul lui Petre Nicolae(ca să conteşti un Ordin, nu trebuie să-l citeşti, mai întâi, ca să ştii ce să ceri?) şi nici în privinţa lui Dobre de la Mihăileşti.

În acest caz, situaţia este mai gravă decât dacă, pentru că nu i-au ieşit „negocierile de la locale”, ar fi vrut să se răzbune, să zicem. Afirmăm acest fapt pentru că Ştefan a recunoscut ca a purtat negocieri cu Nicolae, dar şi că nu a obtinut ce i se promisese.

În acest caz, asta se numeşte ameninţare pe faţă, public, se numeşte presiune şi ar trebui sancţionată ca atare. Ceea ce se va şi întâmpla, fără îndoială, pe 11 decembrie!

Foto arhiva Opinia Giurgiuveanului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.