Chiar dacă, în cea mai mare parte, şedinţele Consiliului Judeţean Giurgiu sunt unele liniştite, în sensul că dezbaterile au ajuns a fi unele la obiect, prezentările făcute de specialişti- asemenea, şi chiar există întrebări pertinente de cele mai multe ori, mai sunt, însă, şi momente în care câte unul… ,sincer, filosof ar fi rămas. Dacă ar fi tăcut.

Vineri, 21 octombrie, a venit rândul a doi consilieri PNL, fostului vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, actualmente doar consilier PNL, Dumitru Gavrilă, respectiv al Georgetei Mihuţ.

La proiectul privind rectificarea bugetară, la propunerea preşedintelui, au fost făcute mai multe amendamente. Acestea vizează acordarea unor sume necesare şi urgente pentru Spitalul Judeţean şi Biblioteca Judeţeană.

După ce directorul economic, Florentina Stănculescu, a explicat de ce, dar mai ales cum, cu toate legile la bază, consilierul liberal Georgeta Mihuţ a luat cuvântul şi a spus că o şedinţă ordinară nu ar permite suplimentarea ordinei de zi. De asemenea, Mihuţ a spus şi că ei, consilierii PNL, nu ar fi fost înştiinţaţi asupra detaliilor privind amendamentele, pentru că propunerile respective nu ar fi trecut prin comisii.dsc_0182

Georgeta Mihuţ a fost contrazisă de către colegii săi care i-au atras atenţia că propunerile respective au fost dezbătute la comisii, dar… liberalii au lipsit la şedinţele respective. Deci, iată, de aia nu ştiau despre ce este vorba.

Mai apoi, secretarul judeţului, Florian Dinu, i-a oferit juristului Mihuţ o adevărată „lecţie de drept administrativ”, explicându-i cu articole din toate legile aferente de ce atât în extraordinare, cât şi ordinare ordinea de zi poate fi suplimentată.

„Păi, ar trebui să învăţaţi şi dumneavoastră dreptul adminstrativ, sunteţi jurist!”, i-a atras atenţia Dinu.

Înainte de momentul acesta, însă, preşedintele Marian Mina a luat cuvântul, explicându-i Georgetei Mihuţ cât de gravă este situaţia la Spital.dsc_0169

Este o urgenţă acolo din toate punctele de vedere, doamnă! Din 2010(deci inclusiv de pe vremea lui Dumitru Beianu şi când Mihuţ era consilier judeţean, n.r.) au fost derulate şase contracte, şase, dar niciunul nu a fost finalizat. Eu cred că au fost spălaţi nişte bani acolo, nu vă supăraţi! Inclusiv problema cu sistemul de încălzire… tot din 2010 sunt nişte lucrări acolo…”, a spus Mina, fiind întrerupt de Dumitru Gavrilă care i-a zis „să lase populismul”.

Mina a replicat: „Mie, în locul dumneavoastră mi-ar fi fost ruşine să deschid gura acum. Aţi plecat cu mobilier din inventar, domnule Gavrilă. Aţi plecat cu aerul condiţionat în spate. Cu două aparate chiar. Şi dumneavoastră şi secretara! Ruşinică. Eu nu ridic tonul la dumneavoastră, dumneavoastră ţipaţi, nu observaţi?” a mai spus Mina, în timp ce Gavrilă, roşu tot, vizibil scos din sărite spunea că el a cumpărat mobilierul respectiv…

Fără alte comentarii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.