Un proiect de hotărâre privind stabilirea valorii taxelor şi impozitelor locale pentru anul viitor va fi supus dezbaterii şi votului consilierilor de la municipiu în şedinţa din noiembrie. Potrivit primarului Nicolae Barbu, vor suporta modificări comparativ cu anul acesta două categorii de taxe.

Astfel, va fi modificat impozitul datorat de către persoanele juridice, dar care îşi desfăşoară activitatea în locuinţe rezidenţiale. Adică, de la cota de 1,3% cât este în prezent, la 0,2%. Aceasta, după ce aleşii locali au mai votat o scădere a impozitului menţionat, după modificările aduse Codului Fiscal, de la 1,5% la 1,3 %.

„Proiectul de hotărâre prevede şi scăderea taxei de habitat cu un leu. Adică, de la 9 lei la 8 lei de persoană, lunar, pentru cei care locuiesc la casă, şi de la 6 lei la 5 lei pentru giurgiuvenii care stau la bloc”, a anunţat Barbu într-o recentă conferinţă de presă.

El a precizat că măsurile înseamnă un impact negativ la buget de 10 miliarde de lei vechi. O parte din bani vor fi recuperaţi dacă va fi realizată colectarea selectivă a gunoiului. Mai exact, nu vor mai fi plătite penalităţi de circa 4 miliarde lei vechi lunar în acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.