Primarul Nicolae Barbu a anunţat miercuri, 19 octombrie, în conferinţă de presă, că, din cauza unui proces început în mandatul trecut, Primăria Giurgiu se află, de câteva zile, în imposibilitatea achitării sumelor destinate proiectelor cu fonduri proprii. De asemenea, nici măcar cheltuieli precum cele vizând taxele necesare depunerii ulterioare de proiecte europene nu pot fi făcute.

„Nu mai putem face plăţi din cauza unui titlu executoriu la o sentinţă, încă în proces de judecare. Este vorba despre plata a 17 miliarde lei vechi către SCUT, un caz din 2010, când Consiliul Local nu a aprobat majorarea preţului la energia termică conform solicitării SCUT. .Au mers în instanţă şi au câştigat”, a spus Barbu.

El a explicat însă că a fost dat în judecată Consiliul Local ce este doar o entitate deliberativă. În plus, conturile blocate au fost ale Primăriei, când singura personalitate juridică o are, de fapt, Municipiul Giurgiu.

 „Noi am contestat decizia, încă ne judecăm, consider că nu este normal să-mi execuţi conturile, dacă procesul nu e finalizat! Menţionez că pot fi asigurate cheltuielile de funcţionare, deci şi salariile, serviciile publice, taxele pentru deszăpezire, dar ce este periculos e că, de exemplu, nu putem plăti taxe necesare obţinerii unor autorizaţii pentru viitoare proiecte europene”, a subliniat Barbu. El a spus că sunt, astfel, în pericol, proiectele de anvelopare a blocurilor, cele privind valorificarea patrimoniului cultural şi alte câteva pe POCU.

Edilul-şef a mai spus că a notificat în acest caz Prefectura, Direcţia de Finanţe, dar şi Ministerul Dezvoltării, şi că sunt căutate soluţii pentru ca proiectele europene să nu fie pierdute.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.