Mai întâi, pompierii giurgiuveni au fost chemaţi să intervină, luni, 17 octombrie, în jurul orei 15.00, în sat Tufa, localitatea Mihăilești.

„La locul solicitării s-au deplasat două autospeciale de lucru cu apă și spumă și un echipaj SMURD aparținând Gărzii de intervenție Mihăilești. S-a intervenit pentru limitarea propagării și stingerea incendiului care se manifesta pe o suprafață de aproximativ 40 mp din acoperișul confecționat din lemn și învelit cu tablă al locuinței, se arată într-un comunicat al celor de la ISU Giurgiu.

Apoi, noaptea trecută, în jurul orei 00.15, .S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în localitatea Singureni, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință.

„La locul solicitării s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă și spumăaparținând Punctului de Lucru Călugăreni. S-a intervenit pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia au ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 10 mp, 2 tone lemne, aparate de tâmplărie și aparatură electrocasnică, mai este specificat în document.

Conform sursei citate, o oră mai târziu, pomperii giurgiuveni interveneau la un incendiu în Novaci.

„La locul solicitării s-au deplasat două autospeciale de lucru cu apă și spumă și un echipaj SMURD aparținând Gărzii de intervenție Mihăilești. S-a intervenit pentru limitarea propagării și stingerea incendiului care se manifesta la acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 40 mp, mai anunţă pompierii giurgiuveni care le reamintesc cetăţenilor faptul că

Pentru prevenirea incendiilor din cauze de natură electrică, recomandă atât persoanelor fizice cât și celor juridice următoarele:

– executarea instalațiilor electrice numai de către personal autorizat (se va interzice executarea sau folosirea instalațiilor improvizate)

– verificarea periodica a instalațiilor electrice și înlocuirea celor uzate

– dimensionarea instalațiilor în funcție de consumator

– folosirea siguranțelor fuzibile și calibrate ( se va interzice supradimensionarea elementelor de protecție)

– interzicerea montării instalațiilor electrice direct pe elementele combustibile

– respectarea distanțelor față de materialele combustibile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.