Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Giurgiu au descoperit, ascunşi în compartimentul de marfă al unui camion, şapte turci şi doi sirieni care intenţionau să intre ilegal în ţară.

Oamenii legii anunţă că, noaptea trecută, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară pentru efectuarea formalitatilor de frontieră, cetăţeanul turc Hasan A., în vârstă de 45 ani, la volanul unui autocamion înmatriculat în Turcia care transporta produse de curăţat, având ca destinaţie Polonia.

„În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, aparatul pentru detectarea CO2 a indicat valori peste nivelul normal. Astfel, s-a procedat la verificarea compartimentului marfă ocazie cu care, în interiorul acestuia a fost identificat un locaş special amenajat în care erau ascunse nouă persoane de sex masculin cu vârse cuprinse între 16 şi 51 de ani.

În cadrul cercetărilor preliminare, şoferul camionului a declarat că nu a asistat la încărcarea mărfii şi nu are  cunoştinţă despre faptul că în compartimentul marfă al autocamionului se află ascunse persoane”, se arată într-un comunicat de presă.

Conform  protocolului româno – bulgar, mijlocul de transport, şoferul şi migranţii au fost preluaţi de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.