Plecarea lui Florian Nicolae din PNL şi revenirea sa la PSD Giurgiu n-a fost tocmai „intens” comentată vineri, 7 octombrie, la conferinţa PNL Giurgiu. În sensul că cei prezenţi acolo s-au limitat la a-şi exprima regretul(?), surprinderea(?), iar unii mai curajoşi s-au apucat chiar să vorbească, în termeni fecioreşti, despre „strategie şi efecte electorale” ale unor asemenea mutări.

Mai exact, preşedintele interimar al organizaţiei municipale a PNL Giurgiu, Cosmin Marciu, s-a apucat să facă un fel de rezumat al teoriei „cuminţeniei” în politică: „Dacă unii îşi imaginează că aceste jocuri, mutări politice sunt nişte strategii care pot aduce beneficii, se înşeală. Asemenea jocuri vor fi sancţionate de electorat”.

Extraordinar! Pe bune? Câtă înţelepciune!

Păi, măi, băieţi, de ce nu veniţi voi cu d-astea şi înainte să-i fi, hai să nu zic racolat, că-i destul de mult, să-i „curtaţi” pe alţii de la alte partide? Uite, cum fu’ chiar cu Floricel. Acum câteva luni, da, când l-aţi făcut candidatul vostru, luat de la PSD. Vă amintiţi?

E?

Că şi catindatul bucureştean la foncţia de senator de Giurgiu, Dan Vlaicu, s-a apucat, în acelaşi context, să dea el(spre roşeaţa din obraji a prietenului Beianu) exemple de moralitate şi cuminţenia pământului în politică.

A zis, mai exact, că el este în PNL din 2001 şi că, indiferent de problemele apărute de-a lungul vremii, n-a plecat la alt partid. „E nevoie de mai multă seriozitate şi în politică(…). Politica înseamnă idei”, a subliniat Vlaicu, încercând să întărească ideea că tre’ să ai caracter şi… tărie, că de aşa ceva are nevoie poporu’.

Perfect. Întrebat dacă politica mai înseamnă idei şi când se prezintă în faţa electoratului cu oameni trecuţi de la un partid la altul( Stănişteanu de la Mişcarea Liberală, plecat din PNL, Ion Mateescu de la ALDE, plecat din PNL, Ionel Dinu- plecat din PNL şi revenit din… din care partid n-o fi făcut parte), Vlaicu a evitat un răspuns clar. A zis doar că are lângă el oameni pregătiţi pentru campania electorală… I-auziţi, domnule Cosmin Marciu, vă contrazice!

Nişte Albe ca Zăpada, nu alta. Muma pădurii, doar când mai calcă strâmb.

Tipic…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.