Ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Științifice, Mircea Dumitru, a aprobat prin Ordin de ministru, pe 10 septembrie a.c., metodologia privind organizarea şi desfășurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director şi director adjunct din unitățile de învăţământ preuniversitar.

Desigur, prima întrebare care îmi vine in minte este: De ce atâta grabă? Au copii? Un examen pentru un astfel de post ar trebui să se desfăşoare numai după finalizarea semestrului II, la începutul noului an școlar aşa cum  prevede un aliniat nou, introdus ca amendament de Comisia de învățământ a Senatului, condusă de doamna senator Ecaterina Andronescu.

Aş descrie acest ordin ca fiind cireaşa de pe tortul tehnocraţilor, un tort care va da indigestie la prima consumare; un ordin care descrie abuzul, foamea după poziţii, proasta pregătire a  unui ministru şi a unei echipe inadaptabile şi suferinde la schimbările „climatice”, că doar toamna a trecut şi frunzele au căzut, ceea ce se va întâmpla şi cu actualul Guvern.

Metodologia netransparentă este de fapt o perdea care are menirea de a ascunde schimbările directorilor de şcoli bazate pe alte criterii decât cele de profesionalism.

Astfel, termenele impuse reprezintă cea mai mare problemă: o lună la dispoziţie, 12 septembrie – 12 octombrie ar trebui să fie suficient să distrugem întreaga şcoală românească…

Că doar faci un dosar care trebuie să cuprindă diverse acte, de la legalizări de acte, medicina muncii la, încărcarea pe site, scrisoarea de intenție, planul de măsuri, până la supravegherea instituţiei pe care o conduci, şi desigur ar trebui să şi înveţi, că de salariul doar, nu vine de la Bruxelles.

N.C.R.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.